Задържаха Лазар Влайков и му повдигнаха обвинение

Днес, 7 септември 2017 г., Окръжна прокуратура - Пазарджик повдигна обвинение и задържа за 72 часа Лазар Влайков заради убийството във Виноградец .

Той е обвинен, за това че на 31 август/1 септември 2017 г. в ресторант „Градина“ не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване на смъртта на Н.Т.  

С оглед тежестта на обвинението и опасността Влайков да се укрие или да извърши друго престъпление същият е задържан, а утре - 8 септември 2017 г., ОП – Пазарджик ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Случилото се е след употреба на алкохол от страна на Влайков, стана ясно на пресконференция в Пазарджик. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточнява, че този текст от закона, по който Влайков е обвинен, предвижда наказание от 5 до 15 г. затвор. Той е нарушил изричната забрана за носене на оръжия в обществени заведения за хранене. "Установеното количество е 0,76 промила. Извършен е и тест за употреба на наркотични вещество, който е отрицателен".

Назначена съдебно-медицинска експертиза за начина на настъпване на смъртта на 47-годишния мъж, която трябва да уточни дали има и какви барутни частици по ръцете на Лазар Влайков, починалия и детето. Назначена е и биологична и ДНК-експертиза в частна лаборатория. Нито една от експертизите все още не е готова.

6-годишният Юри също е бил разпитан, но показанията му са следствена тайна.

По разпечатките на телефоните не е установена комуникация между Влайков и районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров, с когото са близки. Роднините на убития твърдяха, че общинарят се е обадил след убийството на магистрата, за да търси помощ и вероятно той го е посъветвал да каже, че детето е стреляло. Ввъзможна е обаче интернет комуникация между двамата, затова е назначена експертиза. Изискани са и разпечатки на телефоните на всички присъстващи - 12 души, каза още Арнаудова.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини