Деца и младежи с увреждания помагат за лечението на Дани и Криси

    Деца и младежи с увреждания от Дневен център „Марина“ в Хасково организираха благотворителен базар за подпомагане лечението на Дани и Криси. За целта посетителите в социалния дом бяха изработили ръкоделия в часовете по трудотерапия за разпродаване. Изделията бяха изложени на маса в двора на Дневен център „Марина“, който днес чества 17-тата си годишнина. Средствата от продажбите ще бъдат използвани за подпомагане лечението на двете деца, които също посещават социалния дом, обясни управителят Бояна Станилова. Тя уточни, че днес Дани е в Турция, където му предстои вливане на стволови клетки.

    По повод празника на дом „Марина“ някои от обитателите изнесоха празнична програма с песни, танци и стихове. Под съпровода на инструкторката по зумба Веселина Калемджиева присъстващите деца и младежи играха ръченица и модерни танци. По забавен начин деца и младежи с помощта на възпитателките си пресъздадоха сцената от приказката „Дядо и ряпа“.

    Като на всеки празник без торта и почерпка не може. Вкусотиите бяха осигурени от община Хасково.

    Сред гостите на събитието бяха кметът Добри Беливанов, заместничката му Милена Трендафилова, зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова и други представители на институции.

    Желаещите да се включат в каузата за набиране на средства за лечението на Дани и Криси могат да го направят и по банков път:

    Кристиян Милчев на 4 години е с диагноза прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен. За лечението му в Турция са необходими 32 000 долара.
    Дарителската сметка:
    BIC UNCRBGSF
    IBAN BG65UNCR70001522974851
    Титуляр: Кристиян Милчев


    Дани е на 11 години и е с диагноза прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен, нуждае се от средства за лечение в клиника в Турция.
    Дарителската сметка:
    Милена Димитрова Бялкова - Иванова
    ЦКБ АД Клон Хасково
    IBAN: BG59 CECB 9790 40D4 7095 00
    BIC: CECBBGSF

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини