И след 15 септември продължават ремонтите в дворовете на димитровградските училища

    И след първия учебен ден ще продължат ремонтите в дворовете на 6-те димитровградски училища, съобщи пред журналисти днес кметът Иво Димов. Реконструкцията, започнала през юли е по проект на стойност 6 031 000 лв. и предвижда модернизиране на дворните пространства на ОУ "П.Славейков", ОУ "Алеко Константинов", ПМГ "Иван Вазов", ПЕГ "Д-р Иван Богоров", СУ "Любен Каравелов" и СУ "Васил Левски". 

    "Направили сме необходимата организация, за да може учебният процес да започне нормално на 15 септември. Ремонти вътре в сградите на шестте училища няма да има. Ще продължават строителните дейности в дворовете, но това няма да попречи на учебния процес", увери Димов.

    В СУ"Любен Каравелов" са най-напред с дейностите по обновяването на двора, който е асфалтиран. 2/3 от дворното пространство на ОУ "П.Славейков" е готово, там започва подготовка за асфалтиране днес.

    По голямата част от двора на ОУ "Алеко Константинов" също ще е асфалтиран за първия учебен ден, същото се отнася и за част от двора на СУ "Васил Левски", увери Иво Димов. В Езиковата гимназия предстои също да се постави нова настилка на двора. В ПМГ"Иван Вазов" ремонтът върви по-бавно, но учениците ще могат да открият учебната година пред централния вход, каза кметът.

    Предстоят довършителни дейности по спортните площадки в шестте училища - поставяне на изкуствената настилка, осветление, видеонабюдение и др. В хода на реконструкцията са се появили допълнителни дейности като отводняване, заустване на водопровода и канализацията на някои места и др. По думите на кмета, окончателно ремонтът ще приключи в средата на октомври месец.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини