То смрази кръвта на фенове и критици

Хорърът "То" на режисьора Анди Мушети по романа на Стивън Кинг оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с рекордните приходи от 117 милиона щатски долара, съобщиха световните информационни агенции.

Приходите от дебютния уикенд на "То" са на трето място за 2017 г. след "Красавицата и Звяра" и "Пазители на галактиката 2". Те обаче са рекордни за хорър и за филм, пуснат по екраните през септември. Успехът е още по-голям, като се има пред вид, че "То" е забранен за непридружени лица под 17 години. Досега с най-високи приходи през дебютния уикенд беше хорърът "Паранормална активност 3" - 52,6 милиона (2011 г.). Рекордът за септемврийски филм принадлежеше на "Хотел Трансилвания 2" - 48,5 милиона (2015 г.).

"То" получи отлични отзиви и от кинокритиците, и от публиката. Бюджетът, с който е заснет "То", е 35 милиона долара.

Над 175 кина във Флорида са били затворени този уикенд заради урагана Ирма. Щата носи обикновено между 5,5 и 6,5 % от приходите на филмите в САЩ.

Извън САЩ филмът прибра $62 млн. от 10665 кина в 46 държави. Това е най-касовата премиера за филм с най-високото ограничение в показа ЗА ВСИЧКИ времена. Световния боксофис на „ТО“ за уикенда възлиза на $179.2 млн.


На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка, с много по-скромните 9 милиона долара, е романтичната комедия "Отново вкъщи" с Рийз Уидърспун в главната роля.

Трети е "Бодигард на убиеца" с 4,9 милиона долара. Четвърти и пети са "Анабел 2: Сътворение" и "Река на ветровете".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини