Просвета: Най-евтини, най-леки и най-интересни са електронните учебници

    Е-учебникът е най-модерен. Това го знае всяко хлапе, пише издателство „Просвета“

    Хората още се дивят защо беше този измислен скандал „цветни или черно-бели учебници“ за 8. клас и що за „обида“ е да имаш възможност да купиш нещо по-евтино, като същевременно намалиш теглото на ученическата раница.

    А всъщност най-евтини, най-леки и най-интересни са електронните учебници. Те са новата мода.

    Днешните хлапета са на „ти“ с таблети, смартфони и лаптопи. Няма сила, която да ги отлепи от умните джаджи. И най-умното е в тях освен игри да има и учебници. Електронните учебници са със същото съдържание като печатните. Но предлагат допълнителни интерактивни задачи, триизмерни анимации, видеофилми. Освен това не тежат, не заемат място и за тях не се изсичат гори. Те са учебниците на бъдещето.

    Издателска група „Просвета“ смята, че българските деца имат право да влязат в това бъдеще още сега. Затова създаде е-учебници по всички предмети от 1. до 8. клас. Всеки от тях е на цена 6 лв. – по-евтино и от цветните, и от черно-белите.

    Едногодишният абонамент се купува директно от сайта e-uchebnik.bg.

    Заплащането е по най-удобните начини – с дебитна или кредитна карта, чрез Е-pay, по банков път, чрез есемес.

    Предимствата на електронните учебници са:

    3D АНИМАЦИИТЕ

    Досущ като в компютърна игра, децата попадат в Хеопсовата пирамида, пред стените на Троя, на състезание с колесници в Древен Рим, в ателието на Галилей или на борда на Международната космическа станция. По биология анимациите показват как работят органите на човека, как тупти сърцето, как звукът минава през ухото до центъра на слуха в мозъка... По география учениците се гмуркат в дълбините на океана или в зеленината на джунглата, слизат в недрата на Земята и гледат как изригват вулканите. Към анимациите има и интерактивни тестове, които показват дали си отговорил правилно и къде грешиш.

    ИГРИТЕ

    На принципа на забавните игри те развиват уменията на малките да смятат наум, да са наблюдателни, да разсъждават логично. В учебниците по математика има многобройни варианти на игри със стотинки и левчета, за събиране и изваждане, умножение и деление, за попълване на липсващи числа в равенства, за пресмятане по числова ос, за подреждане на геометрични фигури и др.

    ВИДЕОФИЛМИТЕ

    Филмите са с високо качество на картината и звука. Разказват за славните подвизи на българските царе или за изучаваните писатели, поети, художници, учени... За часовете по химия и физика са заснети научни опити. Десетки са филмчетата за животни и растения, за опазване на околната среда, за природни и архитектурни забележителности и др.

    АУДИОФАЙЛОВЕТЕ

    Звукозаписите с перфектно качество са безценни помощници на учителите по чужди езици и по музика. Не се налага зареждане на диск и търсене по пореден номер, просто кликвате върху иконката със съответното заглавие и записът тръгва. Упражненията и диалозите в учебниците по чужд език се изпълняват от носители на езика, което гарантира правилното произношение и интонация.

    УПРАЖНЕНИЯТА

    Задачите и тестовете в е-учебниците на „Просвета“ са интерактивни. Те са в различни варианти: с един или с няколко верни отговора, хронологично подреждане на събития, действия и др., свързване на изображения с имена или понятия, вмъкване на пропуснати думи в текст и др. При всяко ново отваряне на теста редът се разбърква, за да се избегне зазубрянето на верни отговори. Резултатите се проверяват веднага. Ако има грешни отговори, системата показва верните.

    ОТКЪДЕ И КАК ДА КУПЯ Е-УЧЕБНИЦИ ЗА МОЕТО ДЕТЕ?

    Първо проверете по кои точно учебници вашето дете ще работи през учебната 2017/2018 година. Добре е електронният учебник да отговаря на съответния печатен, макар да не е задължително – ако за детето ви са избрали учебник на издателство, което няма електронен вариант, електронният учебник на „Просвета“ ще е само още едно предимство.

    Идете на сайта e-uchebnik.bg, където е нужно само да се регистрирате и да следвате указанията. За групови поръчки – например за целия клас, може да се обърнете към регионалните представители на „Просвета“ и да получите големи отстъпки. Адресите ги има на страницата на издателството.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини