Две ползотворни срещи на областния Славов в Ксанти

Областният управител на Смолян Недялко Славов проведе ползотворни срещи в гръцкия град Ксанти. Със заместник-префекта за област Ксанти Константинос Занаферис основна тема на разговор е било осъществяването на проекта за ГКПП Рудозем-Ксанти, който навлиза в същинската си реализация и от българска, и от гръцка страна. "И двамата сме на мнение, че проектът трябва да бъде реализиран до предвидения срок - август 2019 г. и че, предвид готовността ни, това е напълно постижимо. Г-н Занаферис ме увери, че изготвят технически решения и за пропаданията по пътя Златоград--Термес, а яснота за сроковете на изпълнение ще имат до месец", сподели областният Славов в профила си в социалните мрежи.
Двамата са подчертали доброто сътрудничество и топлите контакти между областите Смолян и Ксанти, спомнили са си и за приноса на покойния Георгиус Павлидис за активизирането на отношенията между двата региона.
Недялко Славов се е срещнал и със заместник-областният управител по туризма Коста Антониадис. "Обсъдихме със задоволство засиления туристически поток между регионите и обсъдихме възможностите за още по-сериозно разгръщане на туристическия потетциал на трансграничния район. Поканих г-н Антониадис да се включат със собствен щанд на предстоящото туристическо изложение в Смолян през октомври. Получих уверение, че съвсем скоро най-вероятно ще получим положителен отговор от регион Източна Македония и Тракия", допълва Славов.
В разговорите е участвал и почетния гражданин на Смолян Георги Чилингиров.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини