КНСБ за приемните: Хората търсят съдействие, но се страхуват!

Последната от поредици приемни по темата за ниските доходи и заплащането на труда организира КНСБ в Димитровград в днес. В офиса на синдиката на бул."Раковски" №13 до обяд 4-ма души бяха проявили интерес към инициативата, обясни областният координатор Веселин Тодоров.  Различното тук бе, че участниците в приемната не са членове на синдиката. Предимно представители на КНСБ са посетили срещите в Хасково, Харманли и Тополовград в началото на седмицата, обобщи Тодоров.

"Хората търсят съдействие от нас, но се страхуват да споделят за своите доходи или дори  името на предприятието, в което работят. Притесняват се това да не доведе до неприятности за тях", коментира синдикалният лидер.  По думите му, темата за ниските доходи не е популистка, а сериозен проблем в страната като цяло.

Според Тодоров, притеснително е, че човек с висше образование получава заплата от 500 лв., като даде за пример заплащането в Хасковски регион. За механизмите, с които могат да бъдат повишени доходите от КНСБ дадоха за пример практики от европейските страни. У нас обаче синдикатите трудно могат да се месят в делата на работодатели от частния сектор.

По време на приемната в Димитровград една от засегнатите теми е била какви са стъпките за създаване на синдикална структура в частно предприятие.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини