Самоделната бомба в лондонското метро рани 18 души (видео)

По последни данни на полицията при взрива в станция Parsons Green на лондонското метро са ранени 18 души. Повечето от тях са с изгаряния. Понастоящем мястото на взрива остава отцепено и разследването продължава. Инцидентът е определен като терористичен акт.

Разследването се ръководи от отделението на столичната полиция за борба с тероризма. Стотици детективи участват в преглеждането на записите от видеонаблюдението, съдебна работа и в разпитите на свидетели. В разследването се включва специалисти от MI5, които разследват случая.

Полицията призовава всеки, който има информация за този инцидент, да се обади спешно на горещата линия за борба с тероризма на 0800 789 321.

Полицията призова и всеки със снимки от инцидента да се свърже с разследващите.

Обществеността да остане бдителна в Лондон, но да не се тревожи, се казва в съобщението на полицията.

Помощник-комисар Марк Роули каза, че причината за взрива е самоделно взривно устройство. Повече полиция ще бъде разположена в Лондон, особено в транспортната мрежа, каза той в изявление от Скотланд Ярд. Той нe казва дали има арестуван.

Взривното устройство ще бъде изследвано от съдебни експерти. Те ще определят неговата конструкция и какви материали са използвани за направата на експлозивния заряд. Той не е бил детониран изцяло.

Разследващите от звеното за борба с тероризма търсят конкретно онези, които са носили кофата с устройството, снимки на което се появиха в социалните мрежи. Предстои да разберат и как е взривено – лично или от разстояние, къде е сглобено устройството и откъде са придобити материалите, от които е направено произвежда.

Полицейски източници опровергаха информацията за второ взривно устройство във влака. Също така няма данни за планирани за повече взривове в метрото. Случаят се приема за изолиран. Не е достоверна и информацията за мъж с нож във влака, където стана взрива.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    1 0
    14:52, 15 сеп 2017
    "Войната срещу тероризма" или "Войната е мир"

    Поздрави от Джордж Оруел ( Хиляда деветстотин осемдесет и четири )
  • 2
    Ис
    ИсИ
    0 0
    12:40, 30 юни 2021
    Дали това не е само повод да разположат повече полиция в Лондон , откъдето се очаква по-голямата съпротива срещу мерките на Планденията
Последни новини