Брендо без забрана да напуска България. Преглед на печата

„24 часа“

Брендо без забрана да напуска България.

Никой не знае къде е кокаиновият крал Евелин Банев-Брендо. Осъденият на 20 г. затвор в Италия мъж дори няма забрана да напуска страната ни, сочат съдебни справки.

Властите у нас въобще не го издирват, тъй като няма за какво. Адвокатката му Ина Лулчева обясни, че няма представа къде е клиентът ѝ и потвърди информацията на „24 часа“, че Банев няма забрана да напуска България.

Всъщност Банев няма такава забрана поне от 2010 г.

През 2013 г. той е осъден от Софийския градски съд на 6 г. затвор за пране на пари от наркотрафик, но не му е сложена забрана да напуска страната въпреки особеното мнение на един от съдиите. Година по-късно горната инстанция напълно оправдава Брендо. Върховният съд връща делото.

Банев имаше официално разрешение да напуска пределите на България, издадено му от Софийския апелативен съд с мотива лечение в чужбина, за последно през 2016 г. Това се наложило не заради забрана да напуска страната, а заради мярката му за неотклонение „подписка“. При нея Банев трябва да иска разрешение, ако напуска местоживеенето си. Затова и той прибегнал до молбата, одобрена от Софийския апелативен съд.

„Стандарт“

Депутат от ГЕРБ: Постоянно са променяли параметрите за изтребителите.

Има съществени нарушения при избора на изтребител за армията, заяви в „Канал 3“ Маноил Манев, депутат от ГЕРБ и член на парламентарната комисия за изтребителя.

Докладът ще се приеме на 20 септември и това ще бъде отразено в него, продължи той. „Ние ще препоръчаме в този доклад да се върнат и четирите предложения за разглеждане. Нищо повече! Не служебното номиниране на един, втори, трети, както се е случило. А да се върнат четирите оферти и да се разглеждат по една и съща методика, отсече Манев.

„Монитор“

Бойко Борисов: Доходите в страната са повишили с близо 11% тази година.

От началото на годината имаме близо 11% повишение на доходите в страната. Надявам се в Девин да надминат 30%, защото хората го заслужават. Това каза премиерът Бойко Борисов на откриването на реконструиран топлопровод за минерална вода в Девин, съобщи „Фокус“. „Надявам се работодателите в района да направят така че хората да остават тук с по-високи заплати и по-добри доходи. Факт е, че се увеличава туристическият поток, трябва и обслужване, което да отговаря на високите задачи, които си поставяме“, обясни той. „Медиите много обичат да говорят за фалшиви новини. Девин имаше фалшив спа туризъм. Благодаря на Стефан Шарлопов, че го каза. Лъжехме хората, че ги лекуваме с минерална вода, а тя – чешмяна“, коментира Бойко Борисов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    4 0
    13:40, 17 сеп 2017
    Искам да съм негър ,в щата Алабама...................
Последни новини