Призовават ученици и учители да не ползват автомобили до училище

Седем училища от община Димитровград ще отбележат с различни събития Седмицата на мобилността, информират от кметството. Тя се провежда в дните от 16 до 22 септември, а целта е насърчаване и подпомогане на устойчивия транспорт, като по този начин се постига по-чиста околна среда и по-здравословен начин на живот.

Старт на инициативите ще дадат от ПМГ „Иван Вазов“, където на 20 септември организират майсторско колоездене с велосипед, ще подготвят изложба и ще реализират инициатива под надслов „На училище – пеш“.

На 20 септември в ОУ „П. Славейков“ ще призоват учители и ученици да не използват автомобили, за да стигнат до училище. Ще има беседа по темата за мобилността на първата родителска среща за тази учебна година.

Чаас на класа под надслов „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“ ще проведат на 20 септември в СУ „Васил Левски“. Предвидено е запознаване на родителите с проявите в седмицата на мобилността по време на родитерските срещи.

На 21 септември училището в село Радиево – ОУ „Хр. Смирненски“ ще бъде подготвен открит урок на тема „Безопасно движение“, презентация и дискусия, свързана с Европейската седмица на мобилността, а също и конкурс за рисунка.

Също на 21 септември в ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ ще призоват учениците и учителите да дойдат пеш на училище в подкрепа седмицата на мобилността. Ще има час на класа по темата, ще бъде подготвен постер за споделено пътуване.

В СУ „Любен Каравелов“ също ще отправят призив към учители и ученици, 21 септември да е ден без използване на автомобилен транспорт до работното място или за споделено пътуване при невъзможност от придвижване пеша. Същия ден в училището ще има родителска среща, на която ще се дискутира темата за безопасното движение и Седмицата на мобилността.

В ОУ „Алеко Константинов“ ще проведат училищен ден на тема „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“ под мотото“ Заедно стигаме по-далеч“. Тя е планувана на 21 септември в двора на училището.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини