Мичио Каку за ураганите и контрола на климата (видео)

След ужасяващите урагани Харви и Ирма, които нанесоха страшни щети в няколко американски щата, темата за тези природни стихии завладя умовете на хората и медийното пространство. Повечето хора от засегнатите райони не са преживявали нищо подобно през живота си и разбираемо се питат откъде и как са дошли тези убийствени урагани. И ето че в предаването „This morning“ на CBS един авангарден учен, физик и футурист с огромна медийна слава при това, дава обяснения. Мичио Каку разяснява за Харви и какво казва науката за ураганите.

В друго видео, което самият футуролог е качил в края на 2016 година, той е гост в същото предаване през септември 2013 год. Темата при това му гостуване е контролът над климата. Това именно е видеото, което са распространява лавинообразно от множество потребители в социалните мрежи. Причината за този интерес са обилните валежи, които паднаха в Северна Германия, Хърватия и Румъния през последната седмица. За тях Мичио Каку не е давал обяснения, но тези от септември 2013 година изглеждат добри, според потребителите. Повечето от тях пишат за HAARP и контрола над климата, макар, че във въпросното видео ученият говори за експериментална лазерна установка и нейния принцип на действие.

Мичио Каку, освен с научната си дейност, е известен с прогнозите си за бъдещето на света и с провокативните си интерпретации по нашумели теми, често свързани с конспиративните теории за какво ли не – от изкуствения интелект до паралелните светове и извънземния живот.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини