Родители от Димитровград предлагат алтернатива на детската градина

Изображение 1 от 4

    Група от десетина родители инициират създаването на т. н. Родителски кооператив в Димитровград.
     Идеята е децата да могат да се отглеждат и възпитават в среда, която е максимално близка до семейната, разказа една от инициаторките Гергана Минчева. Особено внимание се обръща на активното участие на родителите при обучението и игрите с децата.

    Родителският кооператив не дублира детските градини, а напротив – алтернатива е на тях, споделя още Минчева. В този вид сдружение влизат майки и татковци, които не виждат мястото на своите деца в градините или не са доволни от грижата, полагана там. Такива кооперативи има създадени в много от големите градове у нас. Решенията, свързани с финансирането, обучението и отглеждането на деца в кооператива се вземат от родителите

    „Мисля, че ще получим подкрепа в Димитровград, защото идеята ни е благородна, полезна и трябва да се обърне повече внимание на отглеждането и възпитанието децата днес“, коментира още Минчева. Тя разказа, че нейната дъщеричка, която е на 2 години до момента не е посещавала нито ясла, нито детска градина.

    Засега новаторската за града идея набира съмишленици, търси се и помещение, ще се разчита и на съдействие от местната администрация. Родителският кооператив планира и среща, на която с начинанието ще бъде запознат и кмета Иво Димов.
    В социалната мрежа вече има създадена и група под надслов „Родителски кооператив“.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пе
      Пешо
      0 0
      12:27, 21 сеп 2017
      Хубаво е някой да им обясни на каките , че нещо са се объркали и това си е учебно заведение за което важат доста нормативни документи. Явно са прекалили с кафето.
      • Ка
        Кака
        1 0
        07:12, 27 сеп 2017
        Пешо, ела да ни обясниш. Но е хубаво някой да обясни на теб, Пешо, че майки с малки деца обикновено нямат време да прекаляват с кафетата. Ообено с толкова "Пешовци" ноколо. Чети преди да коментираш.
    Последни новини