ТЕЛК освидетелства малкия Димо за минути, детето губи едномесечна помощ

ТЕЛК Хасково освидетелства днес за минути 3-годишния Димо Танев, след като на 31 август го върна заради изискване за уседналост. Както писахме вчера, детето, което е с вродено увреждане и има призната 90 процента инвалидност, не бе освидетелствано на необходимата дата. Затова ще изгуби месечната помощ, отпускана от държавата – 930 лева.

Причина за това стана промяната на адреса на родителите от август тази година. Те се преместили от ул. „Хризантема“ в Хасково на бул. „Раковски“. В устройствения правилник има изискване за 3-месечна уседналост, но само когато човек идва от района на друга ТЕЛК.

Регионалната здравна инспекция провери случая след запитване от Haskovo.net. От ТЕЛК отговорили, че детето не е върнато заради изискването за уседналост, а защото не носели всички необходими документи. Ако липсваше някакъв документ обаче родителите биха го набавили веднага, за да не загубят месечната помощ за детето и нямаше да търсят помощ от медиите почти месец след това. И двамата родители са безработни.

Така заради това недоразумение 3-годишният Димо и семейството му ще останат без необходимите им за лечението средства, а може и да пропуснат някоя от насрочените процедури.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ди
    Димо Танев
    8 -1
    16:51, 20 сеп 2017
    Педиатърът д-р Николов от Трета поликлиника подготви документите на пациента Димо Танев за явяването на ТЕЛК. И не липсваха никакви документи както твърдят от РЗИ град Хасково
    • Ха
      Хаха
      4 0
      01:49, 21 сеп 2017
      Абе,човек,какво РЗИ бе,за друго говорим
  • 2
    Ха
    Хасковлията
    6 -1
    13:15, 21 сеп 2017
    Сега, ако имаме сериозни управници, трябва да накарат тази, която ги е върнала, да изплати едномесечната помощ,която детето ще загуби! Е ,като се върне от "отпуск" де. Ако не я преместят , спешно , на друго "работно" место!
Последни новини