Общината с проект за близо 7 млн. лв. за подобряване на образователната инфраструктура

В Министерски съвет днес бе проведена среща, на която бяха представени постигнатите резултати и предстоящи мерки за подкрепа на образователната инфраструктура по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. В срещата взе участие кметът на Асеновград Емил Караиванов. Общината кандидатства по програмата със собствен проект за подобряване на образователната инфраструктура. Той включва обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на детски градини, модернизация на училища и рехабилитация на дворните им пространства. Общата му стойност е 6 779 317 лв. В проектното предложение са предвидени мерки, свързани с подобряването на енергийната ефективност, модернизация и рехабилитация на ЦДГ „Надежда“, ОДЗ „Зорница“, ЦДГ „Пролет“, СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СОУ „Св. княз Борис I“.

В проекта са заложени и дейности, свързани с доставка на обзавеждане и оборудване, предвидени са дейности, осигуряващи достъпна архитектурна среда, благоустрояване на дворните пространства, изграждане на нови площадки за спорт и игра, обособяване на нови озеленени пространства.

Изпълнението на проекта ще осигури модернизирани условия за качествено обучение и грижи за децата и учениците на територията на община Асеновград и за работата на преподавателите и останалия персонал в училищата и детските градини. Ще се намалят разходите за енергия и отопление и емисиите на парникови газове.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини