Валери Симеонов гневен на Борисов заради кадруване. Преглед на печата

„Сега“:

„Информационно обслужване“ ще прави сайта на българското европредседателство

„Информационно обслужване“ е победител без конкуренция в конкурса за изработване на сайта на българското председателство на Съвета на ЕС. Държавното предприятие се оказа единствен кандидат, след като срокът за участие в обществената поръчка бе удължен.

Фирмата е предложила да изпълни задачата срещу 69 900 лв. без ДДС, което е в рамките на определения финансов ресурс – 70 000 лева без ДДС. Сайтът би трябвало да е готов в срок от 20 календарни дни след подписване на договора.

Страницата на българското председателство ще е на четири езика, съобразена с нуждите на хората с увреждания, ще предоставя информация, снимки и видеа от събитията.

Коалиция.

„Дума“:

Симеонов гневен на Борисов, Каракачанов замазва

Управляващата коалиция отново показа разнобой в редиците си. За поредното разминаване първи заговори вицепремиерът Валери Симеонов. В телевизионно интервю той се оплака, че напоследък нямали диалог с Бойко Борисов и коалиционните партньори. „От два месеца не сме правили коалиционен съвет. Управлението е общо и отговорността е обща“, промърмори лидерът на НФСБ. Симеонов е поискал от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в началото на следващата седмица да се състои политически съвет между партиите в управляващата коалиция.

Като основен проблем вицепремиерът изтъкна безпринципните партийни назначения. Стана ясно обаче, че причина за гнева му всъщност е диспропорция в назначенията. Според него те не отговаряли на пропорцията на ГЕРБ и „Обединените патриоти“ в парламента. „Няма коалиции, в които няма проблеми. С ГЕРБ имаме търкания, които са банални, по кадрови въпроси. Поставят се по партийни съображения шефове. Ще ви дам пример. Сложиха шефа на ВиК Сандаски във ВиК Добрич. Там има воден цикъл и пари, които трябва да бъдат усвоени. Някои от министрите са подложени под натиск. Винаги отстоявам позициите си“, призна причината за яда си Симеонов. Не можем да очакваме промени, ако назначаваме „калинки“, осъзна вицепремиерът. Той дори призовава всички министри да идват при него, ако имат проблеми.

Равносметка.

„Монитор“:

Близо 4 млн. лева приходи в хазната от туризъм

Приходите от туризъм от началото на годината до края на юли са над 3.78 млрд. лева, което представлява ръст от 10.7на сто. Само за юни и юли в хазната са постъпили над 2.27 млрд. лева. Регистрираме устойчив ръст на туризма, очакванията са за годишен ръст от 7-10 на сто. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по bTV в равносметка на летния сезон.

По думите ѝ предстои прекратяването на общо 4 договора за концесии на плажове. Два от тях ще бъдат спрени заради системни нарушения.

Става дума за плажовете „Созопол централен“ и „Слънчев ден“, каза тя и поясни, че при тези наематели е имало нарушения в стопанисването на плажовете и не са плащали концесионната вноска.

Нападение.

„24 Часа“:

Възпитател поема двама от нападателите на учителя в Садово

Възпитател ще работи със 17-годишните Атанас Георгиев и Емил Янев и техните семейства до произнасяне на съда. Това реши на свое заседание местната комисия за борба с противообществените прояви на на малолетни и непълнолетни в Садово. Членовете ѝ се събраха днес след побоя над преподавателя по английски в селскостопанската гимназия Антон Велков.

„Третият ученик – Васко Георгиев, е на 18 г. и затова за него нямаме правомощия да определим същата мярка“, коментира секретарят на комисията Ели Стоянова. Тя уточни, че възпитателят вече е провел разговори с Емил и родителите му. Беседите с Атанас Георгиев, който е ударил Велков с дървен кол по главата, ще започнат след излизането му от ареста. Очаква се в началото на следващата седмица в гимназията да се състои учителски съвет, на който ще се реши какви наказания да бъдат наложени на трите момчета. Учители вече са посетили семействата им в ромската махала на Чешнигирово и са ги поканили да присъстват.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Че
    Четящ
    3 0
    11:14, 22 сеп 2017
    За приходите от туризма - има разлика между 4 милиарда и 4 милиона, колеги от Хасково Нет. Оглеждайте си добре заглавията.
Последни новини