Дербито „Ботев“ – „Локо“ ще се играе пред празни трибуни, феновете гледат мача извън стадиона

В неделя, 24 септември, от 17: 30 ч. , на стадиона на спортен комплекс „Ботев 1912“ в кв. „Коматево“ ще се проведе дерби между отборите на ПФК „Ботев“ и ПФК „Локомотив“. С решение на Български футболен съюз мачът ще се проведе при закрити врати с достъп само на определени длъжностни лица. Ангажирани за пропускателния режим са служители от частна охранителна фирма.
Предвидено е автобусите на двата футболни клуба да бъдат паркирани пред административната сграда на спортния комплекс, като този на гостуващия отбор ще се съпровожда от полицейски служители преди и след приключване на срещата по маршрута му от стадион „Локомотив“.
Предварително от представители на Областната дирекция на МВР и двата футболни клуба са съгласувани съвместните действия и необходимите мерки за недопускане на нарушения на обществения ред във връзка със спортната среща. Привържениците и на двата отбора са изразили готовност за организирано гледане на мача извън стадиона, съответно на общински паркинг северно извън комплекс „Ботев 1912“ в кв. „Коматево“ и в района на спортна база „Лаута“.
На територията на Пловдив е създадена организация мобилни полицейски патрули да реагират на всеки подаден сигнал за нарушение на обществения ред.

Наказанието бе наложено на „Ботев“ заради нарушаването на реда от неговите фенове по време на домакинския двубой с „Левски“ от осмия кръг на Първа лига, игран на 10 септември.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини