ГЕРБ: кметът на Хасково се провали, но все още не му искаме оставката

Решение за искане на оставката на кмета на Хасково не е вземано от общинската организация на ГЕРБ, съобщават в официална позиция от структурата на партията. В него се заявява, че управлението на кмета Добри Беливанов е провал и предпоставка за сваляне на доверието към него. За първи път официално се признава и за напрежението между ГЕРБ и градоначалника, което тлее от много време.

Ето и пълния текст на позицията на ГЕРБ Хасково, разпространено тази сутрин:

Във връзка с появили се твърдения в общественото пространство, че ГЕРБ иска оставката на кмета Добри Беливанов, заявяваме, че такова решение не е обсъждано и вземано от нашите структури.

Прекратените конкурси за директори на дирекции и за секретар на община Хасково не са сериозен мотив за искане на тази крайна мярка.

Факт е, че от месеци съществува напрежение между нас и кмета Добри Беливанов. То е породено от провала на кмета в управлението.

Първият много показателен сигнал за разминаване между нас бе монтирането на бариера на входа на общината и пълната изолация на кмета от гражданите. Това беше знак, че заявяваното пред хората и пред нас открито управление, меко казано, е било неискрено.

Ние споделяме недоволството на гражданите от липсата на адекватни кметски решения и първи реагирахме срещу безсилието на Добри Беливанов да се справи с:

 – Бездомните кучета.

 – Липсата на каквато и да е инициатива и позиция по повод питейната вода в Хасково, нейното замърсяване с уран и вариантите за изход от кризата. Тук отсъствието на Добри Беливанов е очевадно.

 – Пълен провал при зимното снегопочистване.

 – Изключителна мудност в работата на подчинената му администрация и зреещо недоволство сред гражданите, че местната власт не изпълнява задълженията си.

 – Никаква комуникация и липса на инициатива при преговори с инвеститори, затова те избягват Хасково и насочват проектите си към съседните общини.

 – Липса на диалог и прозрачност при вземане на решения в управлението на общината, пълна изолация на заместник – кметовете и експертите.

 – Безстопанственост спрямо общинската собственост – няма проекти за благоустрояване на града дори в предоставените от държавата имоти, в това число парка зад ДНА, за който кмета половин година отлага проектиране, въпреки нашето настояване.

 – Избягване на директни срещи с гражданите при конкретни проблеми: с храната в детските гради; с ремонтите и условията, при които живеят децата в градините и учениците и още много други. При тези конкретни ситуации, кметът абдикира от отговорностите си и не се появява пред обществеността нито лично, нито чрез медиите.

 – Няма общински проекти. В Хасково се реализират единствено проекти, финансирани със средства от евро-фондовете или от държавния бюджет. Това се случва въпреки кмета и благодарение на волята и упоритата работа на ГЕРБ, общинските съветници, заместник-кметовете и част от екипа на общината.

 – Пълно неглижиране на проблемите на селата и неизпълнени ангажименти към кметовете на населените места за собствен бюджет и благоустрояване на селата.

 – Безотговорно хвърляне на обещания от страна на Беливанов, които не са финансово и проектно обезпечени. Например, обещание за канализация на кв. Болярово, което подвежда и хората, и нас, а в последствие се оказва, че той дори не е подал документи за този проект.

 – Разследвания срещу общината по повод някои съмнителни сделки и сриване имиджа на местната власт, заради съмнения за корупция и зависимости /„златния“ светофар, багера, купен на многократно по-висока цена, 400 откраднати радиатори и пълна безстопанственост/.

Всичко това са сериозни предпоставки за пълното ни недоверие към кмета Добри Беливанов.

Защото ние сме част от тази община и носим отговорност за всяко управленско решение. Защото не можем да обясним на нашите избиратели необяснимите постъпки на Добри Беливанов.

Защото няма как да кажем на хората, че „добрият администратор“ всъщност не е никакъв администратор.

Защото той допусна интриги, сплетни и дребнотемие да определят дневния ред на общината.

Искахме кмет, който да управлява компетентно, справедливо и прозрачно. Добри Беливанов беше такъв. Но явно властта и ласкателите го превърнаха в кмета, който ние никога не сме искали. За съжаление действията на Добри Беливанов още от първия ден на управлението му носят само разочарования.

Затова информациите за напрежение са основателни, но решение за искане на оставката му все още не е взето. Като открити, отговорни и честни хора ще обявяваме решенията си публично пред обществеността и медиите в община Хасково, както винаги сме правили.

Ръководството, членовете и общинските съветници от ГЕРБ Хасково

22 септември 2017г.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (100)

  • 1
    Ва
    Васил Левски
    163 -33
    10:02, 23 сеп 2017
    Защо се провали ? Защото не ви играе по свирката и ви пречи на схемите, с които си пълните джобовете ли ? Не казвам, че Беливанов е най-добрия възможен кмет, но със сигурност зад добрата причина, както винаги се крие "истинската причина", а тя е , че просто Беливанов не ви разписва , където трябва , за да ви вървят мръсните схемички , от които се облагодетелствате и по този начин стана неудобен за нас !
    • Ха
      Хасковлия
      123 -24
      10:23, 23 сеп 2017
      Не му искали оставката глупости. Принципа в политиката проба грешка, като видяхте, че целия град скочи срещу вас сега бил се провалил дадохте задна а? Провала сте вие кирливия общински съвет не кмета как се е провалил как? Сега ви хвана страх, че ви истинат местата и пак искате да оплюете кмета. Истината е че Борисов не ви дава да искате оставка, защото ще ви вземе главите и местното ръководство ще поеме Иво Димов като падне областния град. Борисов много обича да падне нечия глава само, че това няма да е на кмета.
    • Ха
      Хасковлия
      99 -11
      10:35, 23 сеп 2017
      Истината поради която спечели Герб в Хасково е негативния вот срещу Г. Иванов се преля към Беливанов, защото хората гласуваха срещу Г. Иванов не за Беливанов и сега, ако има избори Лилянката или Гаргов ще бъдат издигнати? Всичките сте опетнени и очернени оставете човека на мира да работи. Не издигнете ония злобния измисления д-р Г. Станков тоя ако е доктор да закриваме държавата.
    • Ма
      Мария
      62 -13
      10:43, 23 сеп 2017
      Аз не искам избори. Писна ми от тези избори! До кога? Кметски.. президентски...парламентарни....пак кметски! Всяка година избори! Да дойде Борисов и да въведе ред. Явно тези са некадърни! Или да работят или да си отиват завинаги! Децата ни заминаха в чижбина, защото нямаме управници!!! Кога градът ни ще тръгне напред? Димитровградският кмет си тежи на мястото. Да го изберем него.
    • Би
      Бивол
      124 -13
      11:38, 23 сеп 2017
      Герб излагате се бе! Криете се зад кмета, че за всичко което изброявате се си виновни вие и вашите назначения.Насила назначихте този некадърник в екопрогрес, който отговаря за бездомните кучета. Консулов, Милена, Биляна,Лечев,Гаргова,Надежда, главния архитект,Драго Колев всички постове са ваши бе, точно тия хора спират кмета и ръководят общината и се провалиха.Герб жалки сте жалки
    • По
      Порчо
      78 -12
      11:52, 23 сеп 2017
      На герберчетата не им стигат милиончетата, дето налапаха от санирането! Искат и те суджуци без пари!
    • Пе
      Петя
      67 -3
      20:17, 23 сеп 2017
      Точно и вярно казано,цял град го знае,не Беливанов се провали,а му омръзна да играе по свирката на гербаджии,Делян Добрев,Антон Иванов и сие.Поискайте му оставката господа и вижте дали ще спечелите,а пред Борисов не увъртайте,а си признайте,защото ще провалите ГЕРБ.През всичките години съм гласувала за ГЕРБ,но с простотиите,които направихте,вече няма да спечелите тук.Ще излезе,че е по-добре един ояден кмет,който все пак нещо прави за града,отколкото нови,които са решили за 4 години да направят удара на живота си.Жалки и смешни сте,само дето не можете да се видите.
    • Sv
      Svetla
      7 -2
      16:02, 24 сеп 2017
      Да бе да, той всичко разписва!
    • Ст
      Страхил Иванов
      11 -3
      16:53, 24 сеп 2017
      Те ако го махнат,какво ще предложат за тоя пост?Това момченце Станчо тъ...о ли,дето подозирам,че е предозирал яйцата с фипронил ли?А пък подозренията ми се подсилват и от това ,че му туриха ветеринарка да го наблюдава.
    • Гр
      гроб си отива
      20 -3
      18:31, 24 сеп 2017
      Разбирам Беливанов, много трудно се работи без екип и под диктатура. Нямат специалисти герб и то се вижда навсякъде, където и да отидете за услуга или работа, До там са к... лейки , че се налага да им обясниш какво трябва да напрявят, че да си свършат работата. Едни и същи мутри са по медиите и в транс обясняват и повтарят на хипнотизираните гласоподаватели как цъфтим и вързваме !!! Да ама нито вързваме нито цъфнахме... Да си ходят, че вече ми писна. Чудя се този човек как и защо се е захванал с тях???
  • 2
    Ян
    янко митев
    78 -18
    10:05, 23 сеп 2017
    Бря , бря! Абсолютно същите приказки от преди изборите! Само дето вместо Г.Иванов са заменили името с Беливанооов.Светят от чистота и уран миличките.
    • Бо
      Боже, Боже!!!
      88 -13
      10:40, 23 сеп 2017
      Искали, не искали, факта си е факт- Беливанов е излъчен и подкрепян от герб. Неговият провал е техен още по-голям провал. И не подценявайте хасковлии с тъпите си изявления. Няма кой да ви се върже. Заминавате си безславно.
  • 3
    Iv
    Ivan
    27 -73
    10:06, 23 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    Зо
    Зорница
    54 -11
    10:12, 23 сеп 2017
    ГЕРБ не искали оставката на кмета ??? Ама направо си я искат по "заобиколен" начин. "Право куме, та в очи" - гласи народната поговорка. Кажете си истината, а не като този виц "Баба ми умря по заобиколен начин".
  • 5
    Жо
    Жорко Пеев
    44 -41
    10:15, 23 сеп 2017
    Дръж се , Добри, ние хората на Теорги Иванов сме зад теб и ще те крепим. Бившия кмет ще се върне, но не му трябва половин мандат, а и не е готов за избори. затова доразсипвай града, а ние ще тролим в твоя подкрепа. Комунистите на Райна Йовчева, също са с теб, а сме купили и половината ДПС.
    • Бс
      БСПар
      3 0
      13:37, 26 сеп 2017
      И*ИОТ! Райна Йовчева е със снето политическо доверие от Хасковската партийна организация.Тя не е нито и ИБ на БСП хасково, нито в Общ. съвет на БСП хасково, нито е председател на някое ОПО. Тя дори не получава каквито и да е номинаций за каквото и да е. Като не си на ясно със ситуацията в БСП Хасково, недей да спамиш излишно.
  • 6
    Да
    далаверата
    36 -54
    10:26, 23 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Jo
      John
      22 -5
      11:59, 23 сеп 2017
      абе, верно ли продават ВМВ-та за 30 000, 5-та серия, искам и аз да купя 3!
    • До
      до Mariyan Nikov
      32 -23
      13:52, 23 сеп 2017
      Тези неща при Г Иванов бяха в ред. Защо го сменихте? Защото и той не буташе тонове суджук.
  • 7
    Ма
    Мани
    38 -26
    10:33, 23 сеп 2017
    Интересното е как подведе хората. Аз идках промяна. Затова гласувах. Исках да се промени града към добро. Само потъване засега. Когато запазих час с кмета ме препрати към секретаря Димитрова. Сега като де замисля добре, че попаднах на нея за да ми се реши елементарния проблем. Безотговорните обещание и неизпълнените такива са доста в списъка. Жалко за радоста покрай печеленето на избора той да бъде кмет.
    • Ха
      Хасковлия
      60 -18
      10:55, 23 сеп 2017
      Биляно ти ли си ги пишеш тези коментари? Да си правиш реклама! Колко струват 10 каси безалкохолно? Там може да си по-добра от колкото като секретар.
  • 8
    Да
    Дани
    33 -60
    10:34, 23 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 9
    Ив
    иван
    61 -33
    10:34, 23 сеп 2017
    За съжаление се оказа, че Беливанов не е подготвен да бъде кмет. Повярва си че хората са гласували преди всичко заради него и започна да се разграничава от ГЕРБ, партията, която го издигна и спечели изборите.Обгради се в повечето случаи с посредствени клиентелисти на ниско ниво, като Жана Райкова. Светла Табакова, Гергана Киримова, Венета Въжарска и започнаха дребните далаверки и съответно провали.Ако иска да остане на поста си и хората да го запомнят, като успешен кмет, трябва да забрави съветниците си, като Иван Стаматов, Жоро Гела и да започне да изпълнява обещанията ,които даваше преди изборите
  • 10
    Бр
    Браво
    26 -37
    10:34, 23 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ни
      НикМик
      17 -15
      21:59, 23 сеп 2017
      Иванов никога повече няма да бъде избран за кмет!
  • 11
    Ма
    Мария
    34 -55
    10:36, 23 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Да
      далаверата
      38 -15
      10:42, 23 сеп 2017
      дай сега Миме да поговорим за измислените му Успехи...
      Чакай да помисля ...??? Не се сещам за нищо, което може да се нарече Успех!!!
    • Jo
      John
      7 -26
      12:02, 23 сеп 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 12
    Ми
    Мим
    24 -46
    10:40, 23 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Пе
      Петя
      27 -3
      21:23, 23 сеп 2017
      Боже,пък на мен защо така не ми помогнаха?!И аз съм силно потресена,защото на запитванията и на жалбите ми Общината мълча.Жалбите стигнаха до Балкански,тихомълко предупреждаваха и изчистваха проблемите при техния човек във връзка със строителство и промяна на ПУП/подробен устройствен план на квартала ни/,защото и стоежите не можеш да разбереш на кого са,пълна тайна,явно далаверата яко върви.Гглавен архитект,директор и един куп специалисти в Благоустройство и архитектура,пълно безхаберие на администрацията- некомпетентност или прикриване на наши хора?!Жал ми е за Беливанов,защото това едва ли е неговия избор за зам.кметове и директори и ръководители на служби.
  • 13
    Малко се успаха, но все пак се появиха. Вижте горните 5-6 коментара.
  • 14
    Бр
    Бря!
    93 -7
    10:42, 23 сеп 2017
    За две години възрастен човек да се промени чак толкова!? ГЕРБ, хайде по-сериозно. Трябваше да кажете - знаехме, че Беливанов не е перфектния кандидат, но за случая ставаше да бием Г. Иванов. Сега не можем да работим заедно и не го харесваме, искаме си изцяло наше ибриче. Не с тези думи естествено, можехте да ги опаковате по политически - да не мирише.
    Но не, вашата реакция е като на малко дете - то сочи играчката и казва - "счупи се". Кой я счупи, бре, диванета? Властта и ласкателите били превърнали прекрасния иначе човек в чудовище. Ми властта сте вие, кой друг. Сами си чупите играчките, после ние сме ви виновни.
  • 15
    Ми
    Мики
    26 -44
    10:45, 23 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Jo
      John
      41 -2
      12:07, 23 сеп 2017
      К`О РЕЧИ?!
      до кого се моли един кмет да излезе в отпуска? май до себе си!
      голям Будала е тоя кмет да търчи САМ, а не да вдигне телефона и администрацията сама да му се яви по служба!
      явно сте за уволнение всичките мързели в тая община!
  • 16
    Бр
    Браво
    29 -41
    10:47, 23 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Да
      Да бе , браво
      21 0
      08:50, 24 сеп 2017
      И ко казаха, нищо.Бил им виновен кмета.Кмета да не съм го издигал аз.Те си го издигнаха.Че и мнозинство имат, и държаваета управляват.Ма то ко да са чуди човек, той и Бойко се друг му е виновен
  • 17
    Ли
    Лили
    31 -44
    10:51, 23 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 18
    ГЕРБ ще си признаят вината, колкото хасково нет ще си признаят фалшивата новина.
    • Jo
      John
      18 -2
      12:08, 23 сеп 2017
      как, бе, те за изтритите въпроси не си ли признаха?!
  • 19
    Си
    СИСИ_1506153751
    26 -37
    11:02, 23 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 20
    Въ
    въпрос
    59 -8
    11:03, 23 сеп 2017
    Дали се е провалил или не - не е важно за мен, защо след като има заместници от ГЕРБ не направят нещо, айде да виним само един човек, защо не работят с него защо не му помагат и сега не искали оставка ма се разграничавали и нз кви глупотевини, ако я искате си отива и той и вашите протежета заместниците-патова ситуация!
  • 21
    Гл
    Гласувал за Бай Добри
    77 -5
    11:27, 23 сеп 2017
    Завалия! Най-трудно е когато цяла армия, на която всеки месец осигуряваш заплати се оказва некадърно и интригантски работи срещу своя кмет. Всъщност той е докарал 5-6 човека и те стават за работата си. Натрапените му обаче дьокме партийно-роднино-любовно-шуробаджанашки кадри са хасковлии и всички ги знаем що за стока са. Лошото е, макар и в партията оценката им да е много ниска продължават да ги тикат към службички. Искали оставка! Защо някой от водещите акъли сред тях не каже "Аз ще съм добър кмет с нашите кадри!". Стиска ли им халката, особено на онзи от младежката структура, след като вожда в София е казал "Сакън! На последните избори там разликата е само 1%..." и подкрепил Бай Добри. И така, нов кмет - едва след две години!
    • Да
      далаверата
      21 -20
      19:17, 23 сеп 2017
      Румбата Пинчев, Светла Табакерата, Киримката, Жанка, Диянчо все отбор юнаци, а да не забравя и домакинката на общината (госпожа радиатор). От тия се чудя на писачите, кой е по-по специалист. Ето ви отбора на кмета, това ли са ви работещите хора от неговия екип, с тяхна помощ града цъфти и връзва, те лично помогнаха да се санират училищата и градините както и блоковете!? Половината са за затвора едва ли не, тука ми обяснявате за неговите работливи приятели.
  • 22
    Бе
    БЕРГ Койбов
    41 -8
    11:42, 23 сеп 2017
    Некадърниците започват се оправдават и естествено светните и честните са най-виновни.
  • 23
    Те
    Тенчо Лилянов
    51 -14
    11:55, 23 сеп 2017
    Тоя бай Добри нищо не ни даде... гладни ни остави с Гаргов! Да се маха, че закъсахме с далаверите
    • Др
      дръвчо
      23 -2
      18:45, 23 сеп 2017
      то вие не се наядохте двамата тези пачки в гроба ли ще ги носите тъпанари такива
  • 24
    Г0
    г0н4о
    65 -9
    11:55, 23 сеп 2017
    Добре че има човек който да обере вината като Добри Беливанов на некадърните и крадливи общински съветници....които са толкова алчни че немогат да се разберат кой да го лапа този финансов к*р наречен "общински бюджет"....засрамете се поне Георги Иванов ясно си беше определил йерархията....кой на какъв х*й ще седи....айде малко по организирано действайте има още какво да се краде!!!
  • 25
    Пе
    Петър
    39 -13
    12:10, 23 сеп 2017
    Кмета не е човек на мястото си, защо не излезне да обясни ситуацията, защо се крие ? Мъж ли е , кмет ли е ? Само герб го обвиняват а той мълчи, защо мълчиш, истина ли е всичкото това обвинение, ако-е-истина си-отиди-с чест, ако не-е излез и кажи нещо , имаш ли мнение, имаш ли чест ?
  • 26
    Ka
    kak
    26 -53
    12:24, 23 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Да
      Да бе , браво
      13 0
      08:56, 24 сеп 2017
      "техните заместник кметове и секретар" - ха, ха, ха, че Беливанов да не би да се кандидатира като независим кандидат?
  • 27
    Г0
    г0н4о
    42 -5
    12:36, 23 сеп 2017
    вий управляващите сте пълен цирк! няма смисъл от риалити предавания като всеки ден в България се случват абсурдни работи....срамота!!!! много скоро ще си го получите бъдете сигурни!
  • 28
    Во
    войн м
    29 -30
    13:02, 23 сеп 2017
    Трябваше всички дългогодишни служители на старата власт да се изчистят от общината,за да може тя да функционира.Тези,които останаха да работят там само нажежават обстановката в общината и работят в нейн ущруб,за да могат да обвинят след това кмета и управляващата власт за несполуките й.
  • 29
    Ом
    Омлайн
    38 -38
    13:05, 23 сеп 2017
    Еха всичкоте хора на Бай Гошо как се активизираха. Всички сега са далавераджий, пък вие като крадохте 16 години хубави бяхте. Поршето на синчето му, и всичките им пари от къде са, сигурно ГЕРБ са били виновни тогава пак. На всички крадци и некадърци ГЕРБ са им виновни.
  • 30
    Ко
    колега
    12 -33
    13:12, 23 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 31
    Ри
    Рико
    57 -7
    13:12, 23 сеп 2017
    Кметът,ко кметът, а никой не споменава основния виновник за окаяната община и омразата към ГЕРБ сред съгражданите ни- Малкия Мавър.Та нали Беливанов и гербаджийските съветници са негов избор Искайте оставката на грешния човек,а не на невинния грешник.

  • 32
    Тр
    Тролчета
    50 -5
    13:20, 23 сеп 2017
    Можете ли да командвате дъщерята на еди кой си,жената на еди кой си,кумата на еди кой си......Ама така е,като попаднеш в лоша компания...
  • 33
    До
    до Mariyan Nikov
    32 -1
    13:45, 23 сеп 2017
    Много на сериозно се вземаш. Да не би да си работил в ГЕСТАПО? Какви адреси искаш да извадиш бе, пич?
    • Сп
      споко
      19 0
      14:31, 23 сеп 2017
      Няма кой да му ги даде
    • Не
      Незапознат
      14 0
      15:06, 23 сеп 2017
      Най-много ако ги подразниш да ти баннат ай-пи адреса.Банването е само за коментара !Иначе си четеш и разглеждаш сайта.Интересното е че не им и омръзва.
  • 34
    Ма
    махмут
    70 -14
    13:47, 23 сеп 2017
    Незабавна оставка на Делян Добрев и Оня депутатен от Любимец, дето ни издигнаха такъв некадърен кмет. Незабавна оставка на зам. кметовете от Герб, защото щом Хасково върви към провал и те са виновни. Да не стане така че точно от тях да готвите новия кандидат за кмет.И всичко изведнъж да цъфне,че Делян си бута напред своя канисадт. Нали с Консулов имаха заедно НПО и бая проекти заедно спечелиха. Но всъщност, това, което е най важно, е че в лицето на бай Добри ние имаме един честен, много честен и справедлив кмет, за който не можеш и една дума да кажеш, че е крадлив като върхуиката на ГЕРБ. Може би затова искат да го махнат, защото не са виждали такъв кмет от тяхната партия. Да не краде, да прави, но да не краде, за разлика от другите им кметове, които хем правят, хем крадат. Затова всички хасковлии да извикаме- Долу ръцете отнашия кмет.
  • 35
    Не
    Неграмотници
    76 -13
    14:35, 23 сеп 2017
    Незабавна оставка на Делян Добрев! Скалъпени обвинения за кмета, който има 2-ма души в Общината, всичко останало са куми, съученици, съпартийци, слагачи и дупедавци на Делян! Делян се провали с неговите апетити, не Добри! Делян е срам за Хасково и ГЕРБ и е срам да хвърля горещия картоф към доказан и честен човек като Добри! Да си ходи при Форукомци от които произлезе, тъкмо ще им ръководи саниранията, от които толкова много разбира ;) Същата работа е и в Енергетиката - само назначения на съученици и приятелчета на Добрев.... И там е същия батак - батака на Малкия Мавър..
  • 36
    Не
    Незапознат
    48 -2
    14:51, 23 сеп 2017
    Положи се официално началото за премахване на Добри Беливанов от кметският пост като същевременно обере всички негативи.Не само лични но и на партията издигнала го.Стар и изпитан метод на сегашните ни политици който никога няма да ги направи държавници за съжаление на всички нас.Вместо стремеж и поставяне на такива цели които да предизвикат промени които да са в интерес и за благото на всички хоризонтът им е се простира само до действия които да гарантират успеха при следващи избори.Издигат се лидери за постове които ако не са ограничени в познанията и културата им се прави целенасочено това свеждайки целите им до интересите само на партията.Даже личността да е широко скроена и открита за нови идеи тя е задушавана в зародиш.Разбира се ако се направи грешката да се избере такава за тази позиция.Правят се лидери необразовани и недостатъчно подготвени хора който нямат задълбочени познания и широка култура което би довело необходимото самочувствие.Вследствие на което водят политика с неверни и точни решения и се стига до катастрофални политически кризи от които най много страда обикновеният народ.Управлявани сме от политиканти които думата държавник са я чували и мислят че са такива но всъщност действията им са символ на фанатизма, тесногърдието и алчността.
  • 37
    Пр
    Продан
    75 -4
    15:08, 23 сеп 2017
    А, значи, когато спечелихте изборите всичко беше окей. Когато миналата зима никой не чистеше снега - всичко беше окей. Когато гръмна урановия скандал - пак всичко беше окей. Сега обаче, когато ви направи сечено за конкурсите, за които гербаджий имаха нагласени хора, ама бай Добри се съвзе и някак си със закъснение разбра, че е просто кукла на конци, изведнъж стана големия стар лош вълк. Сливи ли имахте в устите, че мълчахте през цялото време? Или просто на някой му секнаха кранчето с общинските пари и далавери и реши да отвори голямата фурнаджийска лопата. Не мислете хората за толкова глупави. По-скоро гербаджий сте глупави.
  • 38
    Си
    Симптом
    11 -27
    16:14, 23 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 39
    Провал не е кмета Беливанов , а ГЕРБ - Хасково......

    Там трябва да летят оставки.......
  • 40
    Какво мислиш че ще направи кмета ако се махнат от общината всички хора на Герб? Е тогава вече ще разберете какво ще стане. Но може би и това трябва да се случи за да се види съвсем ясно като не вярвате че Беливанов никаква не я свършва.
  • 41
    Ге
    Герберазъм Хасковански
    38 -3
    20:24, 23 сеп 2017
    Гербаджичетата да не се нареждат до критикуващите, защото цялата власт в страната е тяхна, но следват провал след провал. Това да не е селски кмет, че да зависи нещо от него. Това е кмет на град. Има общински съвет има гербедажийски заместник кметове, които не са направили нищо откак са заорали муцуни в копанката с манджа. Хайде малко по скромно! Беливанов е избран най-вече с протестен вот и ако искаха да го стабилизират подкрепящите го ГЕРБ трябваше да му дадат шанс да управлява, а те се втурнаха да кадруват, да командват и лапат.
  • 42
    То
    Тодоров
    23 -3
    20:29, 23 сеп 2017
    Италианският историк-икономист Карло Чипола, по своя професионален път имал достатъчно време да се сблъска с глупостта. На базата на богатия си опит, той разкрива с какво са опасни идиотите и формулира пет основни закона на глупостта Първи закон на глупостта. Човек винаги недооценява количеството идиоти, които го обкръжават.
    Глупаците винаги изникват внезапно отнякъде и успяват да разрушат дълго граденото.
    Втори закон на глупостта
    Хората не са равни по интелект – едни са глупави, други – умни и това се определя не от културни фактори, а от природата. Образованието няма отношение към количеството на глупаците в едно общество.
    Трети закон на глупостта
    Глупак – това е човек, чиито действия водят до загуби за околните, но при това не носят полза на самия него.Вредата е всеобща. Тъй като липсва логика в техните действия, те не могат да бъдат предвидени и обезопасени. Рационалното действие срещу нерационална структура най-често е губещо.
    Четвърти закон на глупостта Вероятността един човек да е глупав, не зависи от други негови (често много положителни) качества.
    Съществуват много глупаци, които са енергични, инициативни, жизнeрадостни и с обществено насочен хъс. Когато те, вследствие на тези си качества, неминуемо попаднат във висши институции и им бъдат дадени управленски и социални пълномощия - можем да си си представим мащабите на вредата, която са способни да нанесат.
    Пети закон на глупостта
    Глупакът е най-опасният тип личност.
    Той е по-опасен от бандита. Целта на един обикновен бандит е проста – преход на имуществото от един човек у друг. Идеалните бандити обичат стабилността. Пример – онези дълбоко корумпирани общества, където бандитите изземат по-голямата част от благата, а окрадените граждани търсят своето, несъблюдавайки много-много законите. Но всички са заинтересувани от една обща стабилност и достигнат ред. Когато на сцената излизат глупаците, системата влиза в неравновесие. Благата не се преливат,а направо се унищожават, обществото обеднява и това често води до кървави конфликти. Всички са губещи.
    Историята подтвърждава, че във всеки период едно общество прогресира тогава, когато на власт се намират достатъчно умни хора – почтени или не, които да сдържат активните глупаци. Обратно – когато глупаците намерят обществено призвание, то регресът вследствие на разрушителната им нелогичност, е неминуем.
    Или както е казал Шилер: „Срещу глупостта са безсилни дори боговете.“ .
    • Ге
      Герберазъм Хасковански
      12 -5
      20:39, 23 сеп 2017
      Поучителен трактат, но накрая с един ред да бяхте посочили КОЙ Е ГЛУПАКЪТ, защото остава само четенето. Ако искате да се самопредложите за длъжността кмет само фамилия не е достатъчна.
  • 43
    Bl
    blabla
    35 -2
    20:39, 23 сеп 2017
    От град, се превърнахме в ЦИРК. От хора, ни обърнаха на МАЙМУНИ
  • 44
    Da
    dasdas
    28 -4
    21:20, 23 сеп 2017
    "– Безстопанственост спрямо общинската собственост – няма проекти за благоустрояване на града дори в предоставените от държавата имоти, в това число парка зад ДНА, за който кмета половин година отлага проектиране, въпреки нашето настояване."
    Мисля, че заради това е всичко, с други думи, кой да вземе тия имоти..
    • Го
      Гостите
      24 -4
      21:37, 23 сеп 2017
      В момента общината има пари, които някои искат да лапнат след като свършат със санирането. А БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ е престъпление и Кмета спокойно може да ги съди за това изказване.
  • 45
    Ра
    Райна Княгиня
    20 -20
    22:25, 23 сеп 2017
    Похвално, че доста в доста от коментарите прозира познаване на ОбщинаХ гейт.,но истината не може да ни оправи положението. Неспасяемо е. Господин Беливанов не носи вина за разпродадения ви град , съграждани, които 16 години осигурявахте безпроблемно далаверите с чинно гласуване и преклонение пред Бухала. Хак да ви е, много вода трябва да изтече, но и това няма как да отнеме вече придобитите собствености. Ще минат години, докато следващите поколения видят цялата истина, цинизма на управлението и грабителството. Само с господин Беливанов можеше са тръгне промяната, но той бе подкрепен от ГЕРБ, такава е сделката и затова спечели. Самият той би могъл да спечели и сам без купен електорат, но така или иначе на поста е късно да не се съобразява. Може да се опълчи, но ето какво се случва, или да се примири и да слуша, но той не прие и този вариант. Този човек е име в Хасково, некомпрометиран, възпитан, разбиращ от работата се, работещ, но властта е машина-безмилостна...
  • 46
    Оц
    Оценка
    30 -2
    22:28, 23 сеп 2017
    Ако сега Беливанов излезе от сянката на ГЕРБ и започне да работи по-различно, ще разберем, чия е била вината за бедите на Хасково, ако ли не и той и те не стават и ще останат като лош спомен в историята на града.
  • 47
    Всички Зангоши - депутатите ДД , ЕАн , ГъС и СтД- вън от палатката-те са недоразумения
  • 48
    Ма
    Марийка
    31 -7
    06:59, 24 сеп 2017
    Мария, и димитровградският кмет не е цвете! Слаба ти е паметта, но напомням, че започна с лъжа и излъга цяла България с фалшивата си диплома! Когато човек излъже цяла България, значи може и да краде и всичко останало.... Сега се прави никому ненужен ремонт за над 5 милиона в центъра на града. Градът стана село. Младите хора избягаха в чужбина и въпреки това от ГЕРБ го нареждат на първите места защото няма по-читави. Това е един тройкаджия от Минния техникум. Общините и общинските предприятия са пълни с бездарници и некомпетентни хора. Смениха се ценностите. Напред са лъжците и крадците. Културните и образованите хора са отстранени от всички постове в общината. Назначават се само гербери и наши хора. Пълна порнография.
  • 49
    Bl
    blabla
    26 -3
    08:18, 24 сеп 2017
    Това казва всичко. Вие НЕуважаеми Общински съветници от ГЕРБ, сте едни ПРЕДАТЕЛИ
  • 50
    Ко
    Кокала
    16 -1
    09:25, 24 сеп 2017
    По-тъпо, долно и извратено от политиката няма. Интересна работа...чвяка не става пълен провал, ама няма дерт да стой там, все пак има схема. Кокала си ябало майката и майките си ще продадете за кокала долни същества.Всичко се връща рано или късно!
  • 51
    Ко
    ко стана
    29 -2
    09:38, 24 сеп 2017
    Сега не разбрах Малкото Мавърче иска ли оставката или не иска или не му стиска?! Нали се готвеше на общинския съвет речи да чете.... Очаквам смени, но не и на Кмета!
  • 52
    Ко
    ко стана
    33 -5
    09:41, 24 сеп 2017
    Добри, дай списък кои са хората на Делян! Дай го на пресата, на прокуратурата! Биволь вече писаха за част от тях! Как се управлява с такава плява, как?
  • 53
    На
    наблюдаващ
    11 -38
    09:42, 24 сеп 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Хю
      Хюстънлия
      30 -5
      10:08, 24 сеп 2017
      Ей , Гербаджийско комсомолче , я иди да поолижеш нещо на идола си
    • Ха
      Ха ха ха ха
      16 -2
      12:40, 24 сеп 2017
      Изкара си бирата! Бат Деляне, ако си човек и картофи ще му поръчаш.
  • 54
    Чи
    читател
    12 -6
    13:21, 24 сеп 2017
    Кой крив, кой прав, вие в града си ги знаете. Ние отдавна не живеем, но понякога някои наши близки ни уведомяват. Георги Иванов колкото и да е крал, направи много за града, а за този(седнете срещу часовника и изслушайте възрастните хора, какво говорят за новият кмет, Не го одобряват, Одобряват Георги, това ни е докладвано), а какво направиха с урана, с новостроящата изоставена нова болница(срещу старата), навремето имаше магазин Сан Марко-италийнски, който фалира и си заминаха, а сега там на това място един единствен магазин и то вижте им цените, качеството, или това е поредната лъжа, да, ама не, това е истината. Хасково върви към един съседен нам град, със затихващи функции, нищо не става нито от единият град, нито от Хасково. Смрад... Дори съжаляват мои роднини-еродирани, с висше, майката р.1950 също с висше, че са се завърнали от западни държави, скоро не съм ходила.., но ще го сторя в най-скоро време и ще ви пиша за небивалиците, а ВИЕ СИ ГИ ЗНАЕТЕ, какво аз да ви уведомявам...прочетени от мен в по-горните редове. Със здраве и спокоен ден !
  • 55
    Sv
    Svetla
    25 -9
    16:11, 24 сеп 2017
    Искам само да попитам, кой е Добри Беливанов? Какво е завършил и какво е работил през 50 годишния си трудов стаж? От какво разбира и освен в администрация, под крило на някой си с какво точно се е занимавал? Благодаря Ви за отговора! Нямам други въпроси!
    Такива са и неговите хора Светла Табакова- началник отдел" Образование и култура" със стаж, като аниматор на детски партита и билето продавачка, Гергана Киримова- администратор в автосервиз и т.н! Завалии............ Жалко за нас - хасковлии...........! Хубава вечер, да живеят смешниците!
  • 56
    Св
    Светла
    25 -7
    17:34, 24 сеп 2017
    А Биляна-складажийка, Гаргата-ханъма у дома, Милена-шивачка,Лечев-шофьор. Това ли са администраторите на ГЕРБ с големите стажове. Не ни разсмивайте повече, а се скрийте резили
  • 57
    Фи
    филанкишията
    7 -7
    18:39, 24 сеп 2017
    Групата майки които подеха кампанията --подари надежда,,,,,,,,,,,,, сега предлагат следващата кампания ПОДАРИ НАДЕЖДА на ХАСКОВО --ИЗРИТАЙ ГЕРБЕРИТЕ от ОБШИНАТА - УВОЛНИ БАЙ ДОБРИ Съществува вероятност спонтанното включване на хасковлии да е изключително голямо като се има пред вид голямата активност на гражданите в предишната кампания
  • 58
    Ис
    Истина
    28 -3
    19:35, 24 сеп 2017
    Истината е,че Д.Беливанов беше употребен,като за своята победа ГЕРБ използва авторитета на този уважаван човек,а гласовете на хората бяха наказателен вот за Г.Иванов,не гласове в подкрепа на ГЕРБ. Вождът им,който коли и беси,назначава и уволнява,искаше да ползват клетият старец като кукла на конци,да си разиграват шепа хора коня,да си назначават некадърните роднини-жени,сестри,куми и любовници на общински постове,да лапат пари,а той послушно да подписва и да си затваря очите. Подредиха се безочливо общински съветник-син зам.кмет,общински съветник-дъщеря гл.архитект, общински съветник-сестра началник социални дейности,общински съветник-съпруга началник финанси и т.н.,директорките любовници няма да изреждам.Да, ама не,сметките им излязоха криви и за всичката им несвършена работа сега искат да обвинят кмета. Ами ако не си подаде оставката,кво правим,а?! Като гледам хората май никак не му искат оставката. Защото явно и премиерът не му я иска,ако му я искаше да я е подал отдавна. Ако има нови избори,ще си нагласят послушен кмет и с този същия общински съвет ще си правят каквото искат,така или иначе забаракадиха общината и те си знаят кви ги вършат там. Ако бъде избран кмет от друга партия ще му правят напук. Ако остане този-пак същото. Така,че промяна няма да има и ни очаква една две годишна агония,или може да има чак на следващите редовни избори,когато ще се гласува за кмет и за нов общински съвет,защото в този са събрани само марионетки. Като чета коментарите,хората не искат нов кмет и нови избори,а нов общински съвет и нови компетентни общински служители назначени след честно проведени конкурси. Истината е,че както до сега,така и занапред,ГЕРБ повече победа няма да види в Хасково,защото доказа че не може да управлява. Жалко за хората,които останаха излъгани в очакванията си за ново и прозрачно управление. Интересно,ако Г.Иванов излезе на избори,дали няма да се върне на бял кон. Цялата тази история е срамна,толкова срамна,че ако бях на мястото на всички предизвикали този фарс,щях да се скрия под земята. След такава категорична изборна победа,такъв позор и разочарование ли заслужиха жителите на града?
  • 59
    М-
    м-м-м, да-а-а-а....
    6 -14
    20:33, 24 сеп 2017
    Чета и се отчайвам от дребнотемието, клюкарския ма... Виж коментара
  • 60
    Па
    павката
    18 -1
    20:44, 24 сеп 2017
    Истината е само една искат да махнат Добри Беливанов и да сложат
    Консулов.Това беше тяхната цел от самото начало.
    А това ,че Табокова е била аниматор на детски кът си е така и Г.Киримова
    е работила в автосервиз не е лъжа.Това просто са хора на кмета.
    Жалко за добрия човек.
  • 61
    Пр
    Предприемач
    11 -5
    22:25, 24 сеп 2017
    АЛОО, активисти на ГЕРБ вие сте такива за да получите службици. Това е ГЕРБ Хасково случаен сбор от слабо образовани и нискоинтелегентни персони, но ясно изразени кариеристи.
    От тази нелепа декларация на ГЕРБ Хасково в която си служат с манипулация и популизъм прозира кадровото безсилие и тъй като не искат да си признаят това те се опитват да опетнят един професиналист администратор. Така че провала не се казва Добри Беливанов а ПП"ГЕРБ"- Хасково начело с Делян Добрев и тяхните некадърници в местната и държавната власт!
  • 62
    Пп
    пппп
    11 -1
    23:35, 24 сеп 2017
    Хайде, нека някой - секретаря или пиара на Общината да изпълнят задълженията си и да обяснят на гражданите на Хасково: какъв процент от всички служители на общината са назначените от Д.Беливанов и какъв-заварени хора от 16-годишното управление на Г.Иванов? Кой от старите служители е назначаван с конкурс? Какви са годишните приходи за общината и как се разпределят? Нека гражданите на Хасково знаят колко ще им струва изграждането на общински приют за бездомните кучета и каква ще бъде месечната му издръжка, пък тогава да решат как да се процедира с изхвърлените от тях улични кучета. Редно беше и някой публично да обясни причините за проваленото снегопочистване през миналата зима. Никой не запознава обществеността с това какво се прави по новите водоносни кладенци, които да компенсират изключването на съдържщите уран. Хората на града искат яснота и прозрачност - тогава няма да има и спекулативни и безпочвени обвинения.
  • 63
    До
    Дончо
    6 -3
    07:36, 25 сеп 2017
    Добрев , не бъди толерантен и добродушен ,не позволявай на старите да си разиграват коня както те искат ,Вие направихте много!
  • 64
    Ас
    ася
    3 -1
    08:58, 25 сеп 2017
    светле,ти на тях и на малкото им пръстче не можеш да стъпиш,затова си толкова злобничка!Успокой се!
  • 65
    Пе
    Петър
    2 -3
    11:04, 25 сеп 2017
    Нужно е да му се поиска оставката, дори много се отложи това, кмета прекали. Държи в хората не информирани за всичко, което се случва в общината. Аз като съм гласувал искам да знам от човека на който съм се доверил да чуя какво става в тази община. Единствено само герб излиза с изявление къде е кмета , къде е неговото становище по въпросите и проблемите в Общината? На почивка ли е, с кой ? Стматов ли го заведе на поредната екскурзия ? Кмете, така не се прави ,бъди мъж .. изправи се пред народа, който те е избрал. Не бягай така, смешно е
  • 66
    По
    Позор
    2 -3
    12:16, 25 сеп 2017
    Отдавна трябваше да му се поиска оставката. Той държи хората в невидение за случващото се. Явно властта го заслепи и се отчужди от гражданите. Защо избяга на почивка и не даде изявление за случващото се. Единствено ГЕРБ дадоха изявление.
  • 67
    Пе
    Петя
    8 0
    15:28, 25 сеп 2017
    Грешиш,не са клюки,а факти.Не е ли главния архитект Д.Панайотова дъщеря на Антон Иванов?!Хората просто искат справедливост и компетентност,не шуробаджанащина и далавери.Има и вечни служители в общинската администрация,които не са за там,ама си траят.Ролята на Общината е да служи на хората,да прави живота им по-добър,а не да гледат само личния си интерес.Посредственост,къс поглед до никъде не водят.Ако нямаш визия за години напред,ако не искаш да оставиш нещо след себе,то единствения интерес е личния.Времената са други,хората не искат да търпят и мълчат,защото всеки иска по-добър живот и някаква справедливост.
  • 68
    Гр
    ГРАЖДАНИН
    3 -2
    06:59, 26 сеп 2017
    К мета е много студен човек,отблъскваща личност!ходихме при него ,не ни удостои с внимание.проблема беше ,за не правилно назначената кметица в село любеново.имаше и други кандидати,които той ,въобще не извика,каза че само тя е кандидат.лъже,не може да вземе правилно решение за дребни проблеми.делян добрев е прав,общината потъва с него!
  • 69
    Ис
    ИСТИНАТА ...
    4 -1
    10:24, 26 сеп 2017
    ДОБРИ БЕЛИВАНОВ е добросъвестен, прям, искрен, откровен. Честен мъж.Държи много да не се краде и прави всичко за обикновения човек за града 1000 % гарантирам защото го познавам а вие всички които го плюете сте мишки и лизачи на предишни градоначалници палячовци спрете да плюете човека ...
Последни новини