Лошото време не изплаши най-смелите велосипедисти в Деня на мобилността

    Лошото време и студеният вятър не отказа най-смелите велосипедисти и те яхнаха колелата в последния ден от Седмицата на мобилността – 22 септември. Деца от Първомай, Дълбок извор и Искра се събраха на язовир Брягово, където през последните години стана традиция да се отбелязва деня за движение. Пак по традиция, към тях се присъедини и кметът Ангел Папазов.

    Хлапетата се запознаха с основите на подводното гмуркане – изслушаха лекция, видяха костюма на водолазите, уредите и съоръженията, имаха възможност да зададат своите въпроси и да получат отговори от професионалистите, видяха и на практика как се гмуркат водолазите.

    След това водомоторния клуб направи денят им още по-забавен – Антон Антонов демонстрира лодка клас R 1000 и разходи децата в язовира.

    За няколко часа участниците във велопохода имаха възможност да се разходят и раздвижат, да научат нещо ново за екстремните спортове. За безопасността им се грижеха от РУП – Първомай и МБАЛ – Първомай. Преди да тръгнат обратно към Първомай децата получиха топъл обяд, осигурен от община Първомай.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини