Математик от Кърджали спечели шахматния турнир в Жълтуша

30-годишният Еминали Тасим, учител по математика и информационни технологии в СУ „П. Р. Славейков“ от Кърджали, стана победител в шахматния турнир за аматьори на традиционния селищен празник в ардинското село Жълтуша. На второ място се класира очният специалист от Млечино Еркин Осман, а трети е Гюрсел Емин, също от Млечино.

Финалната среща между Еминали Тасим и Еркин Осман продължи повече от час и половина. Главният съдия на турнира Стефан Павлов от Кърджали бе принуден да сложи на масата часовник, за отмерване на времето, за да бъде определен първенецът в състезанието.

Тази година в спортната надпревара се включиха над 10 шахматисти от Жълтуша, Еньовче, Ардино, Млечино, Кърджали. Играеше се всеки срещу всеки. В турнира участваха и деца. Много добри впечатления с играта си оставиха Николай Николов, Здравко Караджов и Асен Николов, и тримата възпитаници на СУ „П. Р. Славейков“ от Кърджали.

Шахматните срещи бяха наблюдавани от народния представител Адлен Шевкед и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.

Класиралите се на първите три места бяха наградени с парични награди от кмета на Жълтуша Карамфил Димитров.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини