Ансамбъл "Звездица" участва в национален събор на детското творчество

    Танцов ансамбъл „Звездица“ се завърна от участие във второто издание на национален сбор за народното детско творчество „Минало в бъдещето“. Той се е провел през почивните дни в село Ковачевица. Димитровградските танцьори са гостували там по покана кметския наместник на селото Кирил Жуглев.

    Целта на събора е опазването и популяризирането на архитектурния резерват „Ковачевица“ и се организира от Сдружение „Исторически и архитектурен резерват село Ковачевица“ със съдействието на Община Гърмен и кметския наместник на Ковачевица и представителен детски танцов ансамбъл „Пламъче“ – София.

    Пет от най-добрите детски фолклорни колектива в страната, както и много певчески групи и инструменталисти са участвали в събитието. На сцената пред старинното основно училище „Йорже Димитров“, освен „Звездица“, са се изявили ансамбъл „Балканска Младост“ – Етрополе и ансамбъл „Пламъче – София, които изпълниха танцови произведения от всички етнографски области на България. В програма е участвал и ансамбъл „Северняче“ – Попово и детската школа при ансамбъл „Тракия“ – Пловдив.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини