36 черно-бели джазови ноти на фокус пред обектива на Панайот Панайотов

Изображение 1 от 4

    36 джазови есенници, 36 лица и отминали моменти, 36 мига, запечатани завинаги от стопираното време в обектива му. Осем години джаз в Хасково погълнати и върнати на публиката в спомени от фотообектива на Панайот Панайотов. 36-те черно-бели фотографии ще бъдат представени в рамките на 21-то издание на Хасково джаз фест на 26-ти септември в Градската художествена галерия „Атанас Шаренков“.

    Снимките, правени от 2009-та година насам са своеобразна хроника на няколко джаз феста, както и на джазови изяви на родни и световни изпълнители, на които публиката в Хасково се е насладила извън фестивалната програма през годините.

    Перкусионистката и певица Ева Перчемлиева присъства на един от фотосите в емоционален момент докато свири прегърнала невръстната си дъщеря. Чувства, потъване и изплуване в музиката са уловени от фотографа в кадрите на които са брилянтните вокали Петър Салчев и Васил Петров, кавалният унес на Теодосий Спасов на сцената на Хасково джаз фест, на саксофонистката от Хасково Владислава Сотирова.

    Фотографиите са единствено черно-бели, защото според автора им, джазът е всеобхватен пъстър свят и повече насищане с багри от палитрата няма нужда в усещанията, които публиката и изпълнителите изпитват един към друг. Панайот Панайотов е отсявал хилядите кадри, които е направил през всичките тези години, през ситото на емоционалността, на даването и получаването на усещания, на спойката между творците и тяхната публика в джазовите седмици, на които е бил свидетел. А сега да сподели своите усещания със своята публика, за него е повече от удоволствие. Защото казва, че в изложбата „Haskovo JAZZ през обектива на Панайот Панайотов“ представя един цял джазов свят, видян през неговите очи и усетен с неговото сърце.

    Фотоизложбата е шестата самостоятелна, която реди авторът. Две от изявите му са в Коми и Париж.

    Изложбата ще остане в галерия Шаренков до сряда, а след това ще бъде преместена във фоайето на театър „Иван Димов“, който от средата на седмицата става домакин на основната програма във фестивала.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини