Отложиха спускането с гребни лодки по река Марица

    Предвиденото за днес спускане с гребни лодки по река Марица в защитена местност „Злато поле“ бе отложено заради дъждовното време. Мероприятието бе част от инициативите за отбелязване на Европейските дни на наследството в община Димитровград. Организаторите от читалище „Марица – 2008“, Общината и клуба по воден туризъм в Хасково пуснаха само една лодка във водите на реката.

    Отново заради лошото време не се състояха и плануваните демонстрации по гребане за деца, както и лекция за биоразнообразието в защитената зона, а също и наблюдение на различни видове птици. Единственото, което по програма ще се проведе тази вечер е дегустация на рибена чорба. Тя се приготвя от няколко вида риба, като ще бъде използвана автентична рецепта, поясниха организаторите.

    Ако времето позволява за утре – 1 октомври ще се състои спускане с гребни лодки по река Марица в участъка от село Райново до Харманли. В него, обаче ще участват професионалстите от клуба по воден туризъм в Хасково, защото участъка с чести препятствия, падове, които изискват подготовка. Всеки, които желае може да наблюдава мероприятието в Райново. Началото на спускането е от 9: 30 часа.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини