Възпитаници на театрална школа "Апропо" рецитират стихове на Ивайло Балабанов

Двама възпитаници на театрална школа „Апропо“ към Детски и младежки център ще участват в конкурс за художествено изпълнение на поезията на Ивайло Балабанов. Проявата ще се състои днес в Свиленград и е в рамките на програмата за празниците на града. Целта е да се популяризира творчеството на поета Ивайло Балабанов и да се дадат възможности за изява на изпълнители от цялата страната.

Мартин Бялков и Росен Караджов ще се представят с рецитал по стихове на Балабанов, като ще участват в две възрастови групи в конкурса. Според ръководителя на школата Делчо Тодоров, важно е да се уважи творчеството на този български поет.

„За мен Ивайло Балабанов е един от живите ни класици, а също и носител на националната литературна награда „П. Пенев“, сподели Тодоров.

Той припомни, че на 5 октомври Театрална школа „Апропо“ организира кастинг за попълване на групата. Причината е, че много от възпитаниците на формацията вече са завършили училище и са поели по своя път. Сред тях е и Нелина Михайлова, която е приета в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, което е повод за гордост за школа „Апропо“.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини