31 °C

Каравеловци направиха дарение на димитровградската библиотека

Четвъртокласници от Средно училище „Любен Каравелов“ направиха дарение на Детския отдел на Градска библиотека „П. Пенев“. Възпитаниците на преподавателя Хубка Желева предоставиха близо 30 книжки, които са били специално закупени или прочетени от децата. Сред тях има популярни приказки, които се изучават в начален етап.

„Идеята възникна след посещение на библиотеката през лятото, където видяхме с какво вълнение деца от градините или началните класове вземат литература. Предложих на четвъртокласниците да направим дарение и те, заедно с родителите с радост откликнаха“, разказа Хубка Желева.

Освен книжките, 4 в клас донесе и множество рисунки на приказни герои и любими детски приказки в библиотеката. Учениците и техният учител получиха сертификат за дарение. Светла Билярска от Детския отдел запозна каравеловци с професията на библиотекаря. Тя коментира, че за пръв път деца даряват книги на библиотеката и изрази надежда, че в подобни начинания ще се включат и други класове от Димитровград. За гостите от СУ „Любен Каравелов“ имаше организирани забавни игри и много положителни емоции.


Хороскоп за 21.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини