Каравеловци направиха дарение на димитровградската библиотека

    Четвъртокласници от Средно училище „Любен Каравелов“ направиха дарение на Детския отдел на Градска библиотека „П. Пенев“. Възпитаниците на преподавателя Хубка Желева предоставиха близо 30 книжки, които са били специално закупени или прочетени от децата. Сред тях има популярни приказки, които се изучават в начален етап.

    „Идеята възникна след посещение на библиотеката през лятото, където видяхме с какво вълнение деца от градините или началните класове вземат литература. Предложих на четвъртокласниците да направим дарение и те, заедно с родителите с радост откликнаха“, разказа Хубка Желева.

    Освен книжките, 4 в клас донесе и множество рисунки на приказни герои и любими детски приказки в библиотеката. Учениците и техният учител получиха сертификат за дарение. Светла Билярска от Детския отдел запозна каравеловци с професията на библиотекаря. Тя коментира, че за пръв път деца даряват книги на библиотеката и изрази надежда, че в подобни начинания ще се включат и други класове от Димитровград. За гостите от СУ „Любен Каравелов“ имаше организирани забавни игри и много положителни емоции.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини