Детска градина „Мир „в Кърджали възкръсва с евросредства

След повече от 20 години забвение и разруха Детска градина „Мир“ в кв. „Студен кладенец“ в Кърджали е на път да възкръсне. Превърната в сборище на клошари и наркомани през този период, в следващите две години тя ще бъде превърната в съвременен модел на модерна детска градина в цялата област Кърджали, а защо не и в България, каза по време на пътуваща пресконференция кметът инж. Хасан Азис. Това ще стане благодарение на финансирането по проект на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 година, наречен „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в гр. Кърджали“.
Инвестицията във възстановяването на ДГ „Мир“, чийто капацитет е за 130 деца, е на стойност 1 663 495 лева като от тях 237 852 лева са за оборудване и обзавеждане.
В проекта е предвидено допълнително изграждане на отделна зала за спорт и музикални занимания. В много детски градини такива зали липсват.
Предстоят процедури по избор на изпълнител на проекта и неговото изпълнение.
Община Кърджали има проектна готовност за изграждане на зали за спорт и музикални занимания и в други детски градини и училища на нейната територия, каза кметът инж. Хасан Азис. По думите му има готови проекти за такива зали в СУ „П. Р. Славейков“, в училищата в селата Миладиново, Мост, Широко поле и Енчец. Но за съжаление липсва финансова подкрепа от страна на централната власт за реализирането на тези проекти, каза още кметът инж. Хасан Азис.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини