Преподаватели от Димитровград участваха в национална конференция за насърчаване на четенето

    Двама учители от Димитровград взеха участие в Шестата национална конференция за насърчаване на четенето, която се проведе преди дни в Хисаря. В нея се включиха преподавателите от димитровградското СУ „Любен Каравелов“ – Петрула Дончева и Стела Иванова. Те са одобрени за участие в конференцията след разработки по темата и са единствени представители от Хасковска област.

    Фаорумът се е провел под мотото „Помогни ми да прочета“ и на него са присъствали учители, библиотекари и общественици от цялата страна, работещи за тази благородна кауза. Събитието е по линия на проектите „Еразъм +" и „еTwinuing“ и е организирано от Център за развитие на човешките ресурси.

    „Удоволетворени сме и вдъхновени от споделения опит на съмишленици, добронамерената и творческа атмосфера и преоткриваме възможности да продължим работата си в тази посока. Освен опит, бяха представени иновативни методи, разгледани различни онлайн инструменти, подпомагащи насърчаване четенето при децата от различни възрасти“, разказват преподавателите от СУ „Любен Каравелов“. Те са готови да споделят своя опит с колегите си в училище и с всички, които проявят желание.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини