Димитровградчанка се включи в младежки обмен във Великобритания

    В младежки обмен в град Грейт Ярмут, Великобритания участва Ивелина Тонева от Детски и младежки център – Димитровград. Той се проведе от 24 септември до 6 октомври. Темата бе „Младежта – новата сила на Европа‘‘ и събра 60 участници от Великобритания, Литва, България и Турция.

    Целта на обмена бе осведомеността за гражданството и закона, за да се даде гласност на необходимостта от активно участие в политическия живот на Европа и държавите – участнички. "

    „Младежите определиха силните и слабите страни на политиката в своите страни. Създадоха на тази основа модел на идеалната държава „държавата – мечта“, в която биха искали да живеят, подготвиха и организираха доброволни действия, за да информират хората за значението на изборите и да предадат на обществото идеята, че всеки глас е важен за доброто на обществото. Участниците представяха своите държави като демонстрираха характерни танци, обичаи и ястия“, споделя впечатленията си Ивелина.

    Основните дейности по програма на младежкия обмен са били свързани с раздаване на прегръдки, разясняване как, защо и колко е важно да се гласува, запознаване с всички културни и образователни институции в Грейт Ярмут. Предстои Ивелина Тонева да сподели своите впечатления, знания и умения с младежите на Димитровград като ги мотивира активно да участват в бъдещи младежки обмени.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини