„Моята сила“ – БТР (видео)

Изображение 1 от 3

     „Моята сила“ е първият сингъл от новия албум на Б. Т. Р. , а видеоклипът към към него вече е факт.

    Автор на музиката и текста е Славчо Николов, аранжиментът е на Б. Т. Р.

    Както в клипа на „Несбъдване“, така и сега Б. Т. Р. залагат на филмовата визия. Но докато „Несбъдване“ е в стилистиката на фентъзи филмите, в „Моята сила“ сюжетът е по-близо до екшън драма. Обратно на клишето, водещата роля в клиповете да се изпълнява от вокалиста, тук главната актьорска задача е делегирана на басиста Иван Калфов. Неговият герой е въвлечен в престъпна история, унищожавайки архив, който уличава жената, която /може би /обича докато останалите от групата се опитват да му помогнат. В ролята на мистериозната жена е моделът Олга Модева. Филмиран е точното определение за видеоклипа на „Моята сила“ – визията, монтажът, начинът, по който се развива действието и разказва историята е изцяло в кино стилистика. Екипът, заснел видеото е начело с един от най-популярните български актьори, вече и режисьор – Асен Блатечки, който има зад гърба си множество кино и телевизиони продукции. По-голямата част от снимките са изцяло на нощен режим, което е специфично и технически по-сложно, затова тази задача бе поверена на оператора – Мартин Чичов. Заснемането на нощните сцени с коли, оборудвани със специални камери и осветление и шофирането из нощна София е отнело доста време – от 22 ч. вечерта до 5 ч. сутринта.

    Във видеото участва най-известната кола от съвременното ни кино – „Люси“, „изиграла“ главна роля в хитовия „Бензин“ на Блатечки и управлявана по време на снимките, неслучайно от съученика на Асен – Атанас Пенев.

    Видеоклипът е сниман в края на юли в динамични метереологични условия – 40 – градусова жега при снимките на покрива на сграда в центъра на София, последвана от буря с градушка в гората на територията на киноцентъра на Витоша.

    Премиерата – концерт на албума ще бъде на 29 март 2018 г. в зала 1 на НДК. На този етап проектът включва 10 песни, с определено завръщане към твърдия звук. „Невидими стени“ е следващото заглавие, което скоро ще бъде в ефир. То е разказ за ограниченията, които ни налагат нашите собствени страхове.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини