Организират конкурс – рецитал за деня на народните будители

    Започна записването на желаещите да участват в третото издание на патриотичния конкурс-рецитал „Вам, будители народни“. Той ще се проведе на 28 октомври от 10: 00 часа в конферентната зала на КДК. Посветен е на деня на народните будители. Инициативата е на коалиция „Да за Димитровград“ съвместно с читалище „Нов път“ и фондация „Младежта в действие“. Подкрепа на инициативата оказват Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Съюза на народните читалища в България.

    Целта е да се съхрани и популяризира българската поезия и интереса на младите хора към нея, както и да се укрепва националното самочувствие, поясняват организаторите.

    Конкурсът ще се проведе в три възрастови групи: от 6 до 10 години; от 10 до 18 години и над 18 години. В него могат да участват и рецитаторски групи, включително от смесени възрасти. Условието е да се рецитират само творби на български автори – възрожденски или съвременни, посветени на просветителите, на героите в българската история.

    Друго от условията е творбите да се знаят наизуст. Всеки индивидуален участник ще има време до 4 минути, а рецитарските групи – 8 минути. За победителите има осигурени и награди. Предвиждат се и грамоти, а също и екскурзия до Стария град в Пловдив.

    За повече информация – телефони 0887718012 и 0882629922, както и на Фейсбук страницата на „Да за Димитровград“

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини