Елена Йончева съди Бойко Борисов

В четвъртък започна делото по жалбата на депутатката от БСП Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов и партия ГЕРБ за клевета.

Претенциите на Йончева са за 20 000 лева – обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Йончева съди Борисов заради негово изказване по време на предизборно събитие на 10 март. Тогава лидерът на управляващата партия каза:

„Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева“.

Думите му бяха провокирани от обвинения на бившата журналистка, че ГЕРБ краде от програмата за саниране.

След заканата ѝ да го съди, Борисов отговори:

„С удоволствие ще участвам, а пред медии коментира, че ако се стигне до дело – и финансовите министри, и шефовете на разузнаването при неговото и при управлението на Сергей Станишев, трябва да бъдат призовани в съдебната зала“.

Междувременно продуцентът Александър Методиев, с чиято частна фирма е работила Йончева, разказа за начин, по който преди години БНТ е финансирала журналистическите ѝ пътувания:

„Прочетох, че Елена Йончева не е ползвала държавни средства за нейните прекрасни репортажи. Това не е вярно. Заради нея бе измислена една схема с националната телевизията. Тя ни възлагаше филм или репортаж. Поемахме всички разходи по производството на тези филми, говоря за снимачния период, но постпродукцията се извършваше в телевизията. След което телевизията ни даваше рекламно време, ние имахме рекламодатели, които пък ни покриваха нашите разходи“.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини