Процедури бавят проектите за ремонт на театъра и кино "Химик"

Има забяване в процедурите по стартиране на проектите за обновяване на ОДТ "Ап.Карамитев" и Културен дом "Химик" в Димитровград, съобщи пред журналисти зам.кметът Яшо Минков. 

Поясни, че администрацията има одобрени проекти, но от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на финансите все още не са обявили нито процедурата, нито критериите за кандидатстване. Това е трябвало да се случи още миналия септември месец, каза Минков.

Припомняме, че Общината кандидаства за обновяване на двете сгради по програмата "Региони в растеж". "Ние като потенциален бенефициент сме в момент на изчакване", коментира още зам.кметът. Каза, че администрацията ще трябва да има и собствено участие в тези проекти, свързани с културната инфраструктура. По думите му, ремонтите ще бъдат изпълнени.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ми
    Митко Жеков
    1 -2
    18:47, 13 окт 2017
    Сигурно пак е замесен бившия "кмет" от бившия завод за да може да "плюе" срещу Иво.
    Той освен да нанася вреди и да пречи за друго не става. Хора като него са вредни за обществото ни и не носят никаква полза за никой дори и за самите тях.

    Иначе нищо не е писал за успешния пуск на завода и за безпрецедентните бонуси, които от сърце ще даде на работещите хора. Тези които изнасят черната работа за да може той да се подиграва с тях.


    Нищо хубаво не ни чака ако продължаваме да търпим такива негодници.




  • 2
    Ми
    Митето
    4 -1
    12:53, 14 окт 2017
    Мите, освен да плюеш друго не можеш. Едно си знае баба, едно си бае. Хората се сещат от процедури и не намесвай бившия кмет. Защо не плоеш срещу Иво Димов който излъга цяла България за фалшивата си диплома. Когато има процедура трябва да се изчака срока. От всичко писано по-горе общината не са предприели по-ранно съгласуване на проектите и по- ранното им представяне в министерството. Освен това, не само да ги оставиш там и трябва да се поинтересуваш как вървят делата около тях и ако трябва да ускориш нещата. Те не се предвижват от самосебе си. Като гледам инвестиционния отдел, рядко има специалист с качества на инвеститор. Всички са там, за да подписват, а не да следят инвестиционния процес! Всичко е само за усвояване на средства, за да се бием по гърдите. Закъснението и некачественото изпълнение не се брои. За това плюй срещу Иво Димов. Но ти си като грамофонните плочи, като останалите гербери, които не разбират от тези процеси и само величаеш феодала в общината. Погледнете само ремонтите по училищата. Направена е настилка, но след дъждовете водата остава по тях и децата които провеждат часа по физическо ще бъдат с измокрени крака, само за това, че специалистите от общината не могат да направят една обикновена нивелация и обектите се приемат само и само, за да се усвоят парите, без да се щади здравето на децата. Кого заблуждаваме с това? Делегирани бюджети. Глупости. Всичко това се прави, за да забогатее някой.
  • 3
    Ст
    ст
    2 0
    10:52, 15 окт 2017
    Само да напомня че в театъра ни са сложени столовете , махнати през 40-те или 50-те години на ХХ век от Народния театър. Те са ценнос и да не се ПОВТОРИ ИСТОРИЯТА С РОЯЛА В МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР.(Беше нацепен от незнание) Кмете ,гледай в пректите какво е заложено!

Още новини

Последни новини