Българка роди в парк и удуши бебето си

Убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него се разследва от прокуратурата в Горна Оряховица.

От болницата в Горна Оряховица сигнализирали за приета около 18.00 часа на 12.10.2017 г  жена с кръвоизлив. След преглед било установено, че жената е родила същия ден, като раждането е станало извън болнично заведение. 

Според показанията на жената, тя е родила в парк в града, където е намерена с обилен кръвоизлив и откарана в болница. Бременността е била нежелана и крита от семейството.  От проведените първоначални действия по разследването, същия ден  пред хранителен магазин в града е установен съпругът на родилката – 34-годишния Х. П., а в багажника на семейния им автомобил е намерено  тяло на новородено момченце.  Тялото на бебето е откарано за аутопсия във великотърновската болница, която е установила, че бебето е било родено живо, живяло е десетина минути и е било удушено.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Г. Оряховица  активните действия по разследването продължават.  Извършват се повторни огледи и са назначени експертизи.  

За деяние по чл. 120 от НК законът предвижда наказание лишаване от свобода до три години, съобщават от прокуратурата.

Родилката, 34-годишната Венелина Петкова е учителка в Основно училище „Климент Охридски“ в търновското село Виноград, съобщават местни медии. Тя остава в акушеро-гинекологичното отделение, а пред вратата на болничната стая ѝ дежурят полицаи. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини