Четирима бивши военни от Узунджово с награди от министъра за Деня на авиацията

    Четирима военослужещи в бившето летище Узунджово получиха награди по повод Деня на авиацията и българските военновъздушни сили. Полковник Видин Ковачев, първият командир, получи бинокъл и почетна грамота от министъра на отбраната. Той е приел летището като млад офицер през пролетта на 1953 г. Майор Митко Янев, летец-изтребител, беше награден с нож и почетна грамота.

    Отличени бяха и двама старшини - Стойчо Георгиев и Георги Хараланов. Те получиха грамоти от Щаба на ВВС и българска авиационна асоциация.

    Наградите бяха връчени от д-р Теодосий Андровски и Васил Димов. Военослужещите бяха отличени за изключителен принос в развитието на българските военовъздушни сили и активно участие във военнопатриотичната дейност на българската военна асоциация и 105 г. от първия боен полет на българските ВВС.

    На тържеството пред самолета в хасковското село присъстваха летци, сержанти, офицери.

    Празникът в Узунджово беше отбелязан с поднасяне на цветя пред паметната плоча в мемориалния комплекс в центъра на селото. Преди ритуала ветераните имаха възможност да разгледат и музейната експозиция в „Нашето летище – Узунджово“.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини