Предлагат промени в наредба заради гонките по димитровградските улици

Промени в Наредба №2 за опазване на обществения ред в Димитровград предстои да бъдат разгледани на сесия на Общинския съвет. Те са свързани с форсирането на двигатели на автомобили и мотоциклети по димитровградските улици, както и с организирането на т.нар. гонки нощно време.

Намерението е да се забрани форсирането на място, извършването на демонстративни маневри от водачите на МПС, както и организирането и /или участието в нерегламентирани състезания с коли. Препоръчва се местният парламен да реши какъв да бъде обсега на забраната в рамките на населените места на територията на Община Димитровград.

До момента в същия член на наредбата се забранява  продължителното загряване и форсирането на място на автомобилните двигатели в жилищни квартали в близост до жилищни сгради, детските и здравни заведения и местата за отдих.

Мотивите за промените са нарушаване спокойствието на гражданите нощно време, както и създаването на предпоставки за катастрофи и увреждане на общинска или частна собственост.

По данни на полицията, през 2016 година са постъпили 8 жалби от граждани заради форсиране на двигатели на автомобили и мотоциклети. 8 са и сигналите за нерегламентирани състезания с коли, а 4 са тези за демонстративно упрлавление на автомобили по улиците.

От началото на 2017 година жалбите са 3 - за форсиране на двигатели и за демонстративни маневри по улиците. 21 от всички подадени сигнали са свързани с нарушението на нощната тишина, пише в докладната.

Предлаганите промени в Наредба №2 бяха публикувани на сайта на Община Димитровград в продължение на месец. Предстои да бъдат разгледани на сесия на местния парламент и тогава ще стане ясно дали влизат в сила.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ди
    димитровградчанин
    8 -1
    17:05, 16 окт 2017
    Не наредба, а контрол липсва. Снощи в интервала от около 20 до 22 часа, по бул. Д.Благоев, бул. Г.С.Раковски, ул.Ив.Вазов, една и съща кола извършваше и форисиране и демонстративни маневри и се чуваше сигурно в половината град - е как така нито един патрула на КАТ нямаше да го спре тоя. Участъка от полицията до кръговото на ОМВ и от него до църквата ежедневно някой лети със скорост от около 70 - 80 че и повече километра.
  • 2
    Ми
    Мина
    3 0
    20:24, 16 окт 2017
    А как ще озаптят колите, от които гърми музика .Има една черна кола, Х 5720 , която кръстосва от кръгово до кръгово и дъни яко.Това момче го спасява единствено това, че слуша хубава музика.Ако беше чалга , досега щеше да сменя фарчета и стопчета до откат. Защото когато тази музика звучи в 23 или 24 часа ,друго не ти идва на ум.
    • Че
      черната кола
      1 -4
      21:42, 16 окт 2017
      Спиряме да слушаме музика и започваме да продаваме пакети.Така няма да пречим на никой.И да ти кажа че музиката се слуша до 22:00 😉
    • Ло
      локомотива
      5 0
      07:56, 17 окт 2017
      този е тони боса,мизерник от класа ,преди време се изгаври много гнусно с едно ненормално сьседско момче,но поради липса на гласност мина метьр,НО ЗАСЕГА
  • 3
    Но
    Нормален
    0 -2
    12:35, 17 окт 2017
    Забранете със закон и карането на велосипед между 14:00-16:00 и след 22:00, че като слушам само как въртят педалите и не мога да заспя. А за форсирането на двигатели -ЗАТВОР!!!
  • 4
    Че
    черната кола
    0 -4
    16:39, 17 окт 2017
    Локомотив,да го туря на майка ти в устата ☺ Интриг... Виж коментара
  • 5
    Az
    az
    0 0
    21:36, 17 окт 2017
    Да заповядат на улица ПЪРВИ МАЙ да правят гонки---и болницата иморгата е близо!!!!Чакаме ви !
Последни новини