Училище и музей на магическото изкуство отваря врати в Димитровград?

    Димитровградският маг Теос Меджик има намерение да направи училище за магьосници. Това обяви магът по време на откриването на  изложбата-представление „Магията е навсякъде“  в лятната читалня на димитровградската библиотека. С нея бе поставено началото на новия творчески сезон за Теос Меджик.

    Пред любителите на матическото изкуство Теос сподели, че е получил поредното си голямо отличие- специалната награда от първия национален фестивал "Нова българска магия"- златен медал за новости в модерната магия. Събитието се е организирало преди дни от Министерството на културата.

    Друга от идеите на Теос да е бъде създаден първия български музей на магията в Димитровград. "Макар и сравнително кратка, историята на магическото изкуство в България е богата и заслужава внимание", сподели димитровградчанинът.

    По време на изложбата в Лятната читалня бяха ппедставени шест уникални плаката от магически представления. Те са свързани с български и чужди майстори на магическото изкуство, сред тях Астор, Ирко, Сенко и др. В програмата, която бе показана участва емблематичният за региона фокусник Мистър Шако.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини