Дубайските полицаи яхват електрически ховърбайкове

Скоро дубайските полицаи ще се движат из града на летящи ховърбайкове, стана ясно в седмицата на технологията GITEX, където беше показан „hoverbike“ – електрически летателен апарат, който лети с близо 70 км/ч на около 5 метра над земята. Полицията обмисля разгръщане на цял автопарк от такива летателни средства, за да реагира адекватно при извънредни ситуации.

Hoversurf Scorpion 3 е задвижван от батерии. Той има пробег от около 25 до 30 минути. Може да носи до 300 килограма. Най-хубавото е, че позволява на полицаите да „прескочат“ трафика и задръстванията по време на извънредна ситуация.

Разработчикът Hoversurf описва своето устройство като „едноместен самолет, който преоткрива изкуството на летене и зависване“. Двигателната система е базирана на познатия квадрокоптер. Батериите изискват три часа за зареждане, но могат да бъдат и заменяни.

Според местното издание Gulf News, ховърбайковете преминават през тестове в момента. По-рано тази година Дубай започна изпитания на безпилотни електрически таксита. Самата полицейска служба пък пусна електрически мотори, оборудвани с камери, и малки автономни роботизирани превозни средства, които имат биометричен софтуер за сканиране за престъпници.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини