400 танца включва програмата на националния конкурс "България танцува"

Над 35 формации от цялата страна се очакват на 12-ото издание на националния балетен конкурс "България танцува", обяви днес ръководителят на Общински танцов център "Галаксико". Димитровград ще бъде домакин на събитието от 27 до 29 октомври. Това е и първото събитие, което ще се проведе в обновената Спортна зала "Младост". Програмата включва над 400 танца.

Митев акцентира върху авторитетното жури, което тази година ще оценява участниците. В него влизат 7 души, сред тях са звезди на българския балет - проф.д-р Анелия Янева, Никола Хаджитанев, проф. Хикмет Мехмедов, д-р Диляна Никифорова. Ще се включат и международните съдии Небоиша Веселинович,проф Тургут Курт и Шенси Хюсел.

По време на конкурса "България танцува" ще бъдат раздадени 9 инидивидуални стипендии за танцьори с опция да бъдат увеличени с още 3. Ще бъдат връчени три парични награди за формация с най-висок рейтинг. Купата на кмета Иво Димов ще бъде връчена на най-добрата хореография, пресъздаваща историята на Димитровград, обяви още Митев. Организатори на събитието са Министерство на културата, Община Димитровград и център за танцово изкуство "Галаксико"

Видео репортаж по темата - вижте тук!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини