Георги Кючуков с отворено писмо до Никола Чанев,кметът излиза с позиция

Изображение 1 от 2

    Общинският лидер на БСП Георги Кючуков изпрати отворено писмо до областният управител Никола Чанев по повод организираната заря.С позиция излезе и кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.Публикуваме ги дословно:

    ДО

    ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ

    НА ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ

    КОПИЕ: МЕСТНИ МЕДИИ

    ОТВОРЕНО ПИСМО

    УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЧАНЕВ,

    Поздравявам Ви за инициативата да се проведе тържествена заря в навечерието на Деня на Кърджали. Жителите на нашия град заслужават този празник да бъде отбелязан подобаващо.

    Предполагам, че на събитието ще присъстват всички граждани и гости на града. Считам също така, че празниците са добри поводи за обединение и съвместни действия в името на Кърджали. По тези причини буди недоумение фактът, че като официален гост на тържествената заря е поканен само един от петте народни представители, излъчени от област Кърджали. Неканено се появява съмнението, че това прекрасно мероприятие е замислено по-скоро като партийна проява.

    Считам, че общоградските тържества не би следвало да са поле за изява на управляващата партия.

    Г-н Областен управител, моля да не забравяте, че от момента на Вашето назначение сте областен управител на ВСИЧКИ жители на област Кърджали. Позволявам си да Ви посъветвам да обърнете внимание на този факт при организиране на следващи прояви.

    20.10.2017 г.                                                             Георги Кючуков                               гр. Кърджали                                                Председател на БСП – Кърджали

    А ето и позицията на градоначалника:

    ИНЖ.ХАСАН АЗИС

    КМЕТ НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ:

    Празникът на Кърджали е ден на нашето обединение!

    Утре, 21 октомври 2017 година отново всички граждани на нашата община, независимо от своя етнос, религия и партийна принадлежностза 105-та поредна година ще бъдем заедно.

    През отминалите години нито една политическа сила или представител на институция не е давала повод да се говори за разделянето на  празника на кърджалийци.

    Хората на нашия град винаги са били пример и образец  добронамереност и толерантност един към друг.

    Винаги смеимали истинското чувство за общност  и заедност, което ни е помогнало да преодоляваме  различни трудности и изпитания  - с компромиси, но и с обич.

    Били сме силни, защото сме били единни. Вярвам, че заедно ще дадем отпор на опитите за разделение и ще продължим да празнуваме всички, рамо до рамо,  общия ни празник - 21 октомври.

    Убеден съм, че моите съграждани няма да се оставят да бъдат заблудени и използвани за дребни  политически цели.

    Празникът на Кърджали е 21 октомври! Скъпи съграждани, знам че утре пак ще бъдем заедно и това ще е нашият урок за единство и държавност!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини