Управителят на МБАЛ "Св.Екатерина" е подал оставка

Заявление за напускане е депозирал управителят на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Матей Матеев. Това съобщи той пред журналисти днес, потърсен да коментира недоволството на работещите в  болницата и състоянието на здравното заведение.

Д-р Матеев уточни, че е подал заявлението си на 20 октомври, петък. "Договорът ми изтече още на 27 юли и след като работещите не са доволни, аз също подавам оставката си", коментира той. И посочи, че при встъпването му в длъжност е заварил здравното заведение със задължения за над 4 млн. лв., които към момента са намалели на 1.5 млн. лв.

По повод недоволството на персонала на болницата той заяви, че МБАЛ е търговско дружество и е структурирано така, че финансирането идва единствено и само от Здравната каса. "Ние няма от къде да вземем пари, основно приходите ни са от това, което изработим", подчерта Матеев. По думите му, болницата заработва повече през зимните месеци, през лятото работа почти липсва.

Управителят каза, че над 220 000 лв. са задълженията към работещите за заплати, други 100 000 лв. са дълговете за външни услуги. Запори и съдебни покани отправят към нас редовно различни фирми, каза управителят.

Матеев припомни, че около 200 000 лв. гласува Общинският съвет, за да помпомогне финансовото състояние на болницата, пари за здравното заведение са били заложени и в бюджета за тази година.

"Подавам си оставката, защото смятам, че трябва да дойде нов управител с бистър ум и свежи идеи, който по-бързо да извади болницата от това състояние", бе категоричен д-р Матеев.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Та
    ташев
    1 -1
    07:58, 24 окт 2017
    какво да коментирам. нещата се правят без концепция и без визия за бъдеще . каквото и да гласива общ. съвет е само закърпване . В общи линии Матеев го предложиха и избраха БСП и ГЕРБ . те .............
Последни новини