Димитровград се сдоби с парк на приятелството

    Парк на приятелството и сцена на мечтите бяха открити официално днес в Димитровград. Те се намират в двора на Комплекса за социални услуги в бившата Марбас болница. Парковото пространство е озелелено, облагородено с места за отдих и почивка. Засадени са дървета, храсти и цветя, оформен е двора. Издигната е сцена и дървена пергула.

    Дейностите са финансирани със сумата от близо 10 000 лв. Парите осигурява по проект Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на околната среда, поясни директорът на Дневния център за деца с увреждания Ивелина Златева.

    Тя подчерта, че паркът на приятелството е резултат от общите усилия на всички социални услуги в Димитровград. Със свои дейности са се включили Дневните центрове за деца и пълнолетни с увреждания, Центъра за ранна интервенция на увреждания, ЦНСТ "Дъга", Социалното предприятие, Домашен социален патронаж, Клубовете на хората от третата възраст и др.

    "Идеята е всяко дете, всеки наш потребител да има сцена за изява. Освен това, може всяко едно училище, детска градина или читалище да ползва тази сцена, когато реши. Всеки е добре дошъл", коментира Златева.

    Откриването бе съпроводено с музикална програма, в която участваха потребители на социалните услуги и представители на клубовете от третата възраст. тържеството уважи и кметът Иво Димов.

    Видео репортаж по темата -вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини