Димитровградско читалище организира благотворителен фолклорен концерт

    Благотворителен фолкролен концерт в помощ на две деца в нужда ще бъде организиран на 23 ноември  от 18:30 часа в Спортна зала "Младост". Инициативата е на НЧ "Христо Ботев 1902" - Димитровград и е посветена на 115-ата годишнина от основаването му. В него ще участват всички танцьори от формациите към читалището.

    Набраните средства от продажба на покани ще отидат за лечението на второкласничката от ОУ "П.Славейков" Габи и на 4-годишната Радост.

    За Габи се набират средства за операция в Германия, която трябва да премахне тумор на гръбначния стълб. Сумата е 10 000 евро. Радост се нуждае от помощ за лечение в Турция, чиято цел е детето да проходи. Два часа от нужната рехабилитация струват 350 лв., а раздвижването трябва да бъде всеки весец.

    В края на тази седмица ще започне предлагането на поканите за благотворителния концерт. Мястото е читалище "Христо Ботев" в бившето кино "Химик". 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      То
      Тотка Йорданова
      0 0
      09:00, 28 окт 2017
      Браво!
      Така трябва.
      Могат да поискат сътрудничество и от завода. Хората там са много благородни и човеколюбиви и ще се отзоват на всеки призив за благородна кауза, особено за дарение.
      Най-отзивчивите личности там са Стефан-мекотелото и най-добрия му приятел Петко-джамбаза. Всички ги знаят.
    Последни новини