Камерите, спрени заради дейностите по Водния цикъл, отново са в активен режим

От 23 октомври в активен режим на работа са камерите за градско видеонаблюдение в Асеновград, които бяха в извънработен режим заради ремонтно-монтажните дейности по Водния цикъл. Те се намират преди моста на хотел „Асеновец”, на кръговото кръстовище при Бачковския разклон, до сладкарница „Нико” и до бензиностанция „Шел”. Дейностите по мащабния проект за ВиК-рехабилитация наложи прекъсване на тяхното електрозахранване като мярка за безопасност, уточниха от местата управа.

Както стана ясно, Общината ще инвестира почти 40 хил. лв. за разширяване на обхвата на системата за видеонаблюдение в града. В началото на седмицата бе обявена процедура, чрез която се очаква да се предоставят най-добрите оферти, с които да се доизгради и разшири възможния (на този етап) обхват за наблюдение с камери. Първата част на възлагането е за доизграждане на системата на точките:

• Върху сградата на полицейската приемна на ул. „Кокиче” в кв. "Лозница"

• Кръгово движение – ул.”Васил Левски”, ул. „Цар Иван Асен II”, ул. „Александър Стамболийски”

• Кръстовище –ул. „Цар Иван Асен II” и ул. „Миньор”

• Кръстовище – ул. „Цар Иван Асен II” и ул. „Асенова крепост”

• Кръстовище – ул. „Цар Иван Асен II” и ул. „Княз Борис I”

Следващите обекти са „Камери за видеонаблюдение за Старинно училище “Свети Георги“ и „Изграждане на видеонаблюдение в Детска ясла с детска млечна кухня“.

Описани са вида и класа на камерите, които се изискват, какви защити да имат и доставката на всички необходими аксесоари и консумативи. Стойността, в която трябва да се вместят офертите, е 39 666 лева без ДДС. Срокът за подаването им е 30 октомври, а отварянето е насрочено за следващия ден.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Eдин
    1 0
    13:44, 25 окт 2017
    Да бяхте попитали кмета каква е ефективността от камерите преди да бъдат спрени?
    Колко нарушители са разкрити и наказани в резултат на видеонаблюдението?
Последни новини