4 фирми искат видеонаблюдението, нито една хасковска

4 фирми участват в обществена поръчка за изграждане на видеонаблюдение в Хасково. Днес комисия с председател заместник-кмета Велин Балкански отвори пликовете с офертите.

Документи са подали „ Сектрон“ ООД, София, „Румел“ ООД – Харманли, „Анди БГ“ ООД –Пловдив, „ВилматХолдинг“ АД-София.

160 камери ще бъдат разположени в 48 точки в града. От тях 12 ще бъдат на входно-изходните пътни артерии. Ще бъде изграден и аварийно-ситуационен център. Максимално допустимата цена на офертите е 305 хиляди лева.

Комисията ще разгледа обстойно подадените документи за търга и ще насрочи открито заседание, на което да бъдат отворени ценовите оферти на фирмите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Вл
    Владо Кузев
    28 -5
    12:49, 25 окт 2017
    Ами тя фирмата на Минко Ангелов не е хасковска.
  • 2
    Че
    Челебиев
    24 -14
    12:51, 25 окт 2017
    А съветниците от ГЕРБ от къде щяха да вадят пари за разни ЧАСТНИ спортни клубове и културтрегери? Май точно от тази поръчка .Ха кажете ми сега , че не се опитват да съботират работата на кмета!
    Че спорта заслужава пари-заслужава, че културата заслужава-заслужава, но да искаш да ги вземеш от вече обявена обществена поръчка...НАГЛОСТ и двп популизъм. Като толкова много искали да се отпускат пари на спорта и културата защо до сега не са ги дали? Имало е обсъждане дори и публично на бюджета за тая година, БАШ тия съветници са гласували този бюджет, после са гласували и промяна на капиталовата програма, от която сега искат да извадат пари за популизъм.... Дайте догодина двойни суми ама от новия бюджет! Защо разваляте готовото? Аз пък искам камери, по сигурен ще се чувствам. Има статистики, че където са сложени камери престъпността пада в пъти. И ми омръзна от гонките по Раковска.Не можем да си отворим прозорците лятно време. Точно камерите ще ги спрат тия джигити със сигурност
    • Ra
      Rafa
      18 -5
      15:35, 25 окт 2017
      Въобще не си прав. Парите за тази поръчка са от капиталовите разходи за тази година. За да бъдат разходвани трябва договора да бъде изпълнен през календарната година. Предвид факта, че сега се отварят офертите до нова година най-много да бъде сключен договора и да бъде платен аванс. Остатъка ще бъде платен от капиталовата програма, но за следващата година защото срока на изпълнение на поръчката е 12 месеца. Неразплатени остатъци от предвидени средства не се прехвърлят автоматично от капиталова програма в следващата, а остават като свободен ресурс. Не разбирам къде виждаш саботажа. Сигурно само в твоята глава! И видеонаблюдението и развитието на спорта са важни за града. И за двете ще има средства в периодите, в които трябва да се плати!
    • Не
      Незапознат до Rafa
      3 -1
      22:13, 25 окт 2017
      Ако ''процедурата се забави до края на годината проектът няма да се осъществи''.Това е допълнението към същата тази статия в ''Марица''Нито в една от тези не се споменава откъде са парите за поръчката.Вие твърдите че са ''от капиталовите разходи за тази година''.Имам няколко въпроса към вас.За капиталов разход се смята този който чрез инвестиция подобрява състоянието на съществуващият актив.Или пък увеличава неговата себестойност.Може ли капиталов разход да се използва за ИЗГРАЖДАНЕ на видео наблюдение в Хасково?Може ли,има ли законово основание тези пари да се прехвърлят към съвсем различна сфера само и само за да се усвоят? Тези средства които са ''свободен ресурс''нямам представа как се разпределят.Не могат ли от този който ги разпределя със съгласието на болшинството да се върнат от там където са дошли?Въпросите ми са от любопитство и за знание.Някак си не мога да свържа нещата.А да си правя свободни съчинения не желая.Ако можете да отговорите убедително аз и надявам се останалите ще добием някаква представа която няма да е противоречаща.
  • 3
    Чо
    Чобанина
    23 -2
    13:35, 25 окт 2017
    Прав си градски, камери си трябват , за да се скитасват идиотите на мотори, които пърдят посред нощ нарочно ! 160 са малко ,1000 камери да сложат !
  • 4
    Са
    салто морале
    17 -4
    14:12, 25 окт 2017
    Поръчката беше спряна за проверка, явно в този период не е било ясно дали ще бъде възстановена или спряна за винаги. Това, че казуса е проверен и не е установено нарушение е чудесно. Но общинският съвет е напълно в правото си да предложи алтернатива за разпределяне на средствата при невъзможност да бъдат насочени на опреденото за това място.
  • 5
    Ан
    Анонимен
    18 -8
    16:12, 25 окт 2017
    Никой не може да саботира работата на НИЩО правещия кмет Беливанов, той сам се саботира. Тази поръчка е стартирала още през юни, умишлено бавена и спирана от същия под диктовката на Минко. Може да проследите от колко време се говори и работи по този проект, има достатъчно публикации на страницата на хасково.нет. Не виждам нищо популистко, не са в предизборна кампания. Това ще са едни правилно похарчени пари за нашите деца. И стига сте писали глупости без да имате компетенции.
  • 6
    Вя
    Вярно
    15 -6
    16:42, 25 окт 2017
    Абсолютно вярно е, че нищо не прави. Сега се е засилил да пусне изработените от други хора, които вече не са част от екипа му, проекти и идеи. Миналата седмица стартира ремонта на читалище Заря. Вчера беше първа копка на нещо готово от преди два месеца за първа копка. После "Пъстро етно". Днес видеонаблюдението. Има още няколко готови проекта, които чакаме да обяви ухилен. А после Какво?
  • 7
    Ру
    Руска рулетка
    6 -3
    17:10, 25 окт 2017
    Ха познайте от първия път кой ще спечели.
  • 8
    Ер
    Ерджан
    7 -5
    18:17, 25 окт 2017
    Не харчете нашите данъци на празно -Тези камери ще бъдат само поставени и до там ..............
    Откраднаха ми колата ,като казах за тези камери на полицаите -Отговора беще няма кой да тръгне да гледа тези камери ..........Така че ????????????????????????????????
  • 9
    Со
    софия
    2 -4
    20:06, 25 окт 2017
    Архитекта. даняма фирма за наблюдение,докато беше 10 дена в Портогалия софийската й фирма действаше.Това се казва верн човек на партията.Браво.
  • 10
    По
    Потребител
    4 0
    09:50, 26 окт 2017
    Жадният за власт и пари Минко Ангелов, участва с Вилмат и Сектрон.Много алчно и жалко човече е.

Случаен виц

Последни новини