Саниран блок протече от 8-ия до 1-ия етаж, вода изби от ел. лампа

    Хасковлии от блок 26А на бул. „Васил Левски“ масово се оплакаха от наводнение в сградата. 8-етажният блок в момента се санира. Заради проливния дъжд жилището на Петя Петрова на последния етаж е залято с вода. Най-проблемна се оказала кухнята й, където водата избила и от лампата на тавана. Първоначално новоднението забелязал 12-годишният й син, който през нощта станал да пие вода. Тогава събудил майка си и й казал, че от крушката тече. Жената не повярвала, но след като се убедила в това, започнала да събира водата в легени. Домакините изнесли от стаята електроуредите и някои от мебелите, изключили и електричеството. Днес обаче го пуснали отново, тъй като няма как да стоят цял ден без ток. Днес Петя цял ден излива кофа след кофа, след което пребърсва старателно пода на кухнята, която през следващите дни едва ли ще може да се използва.

    Петя потърсила техническия ръководител на строежа, но не го открила, на място бил само охранителят.

    В един от апартаментите на долния етаж, в който живее Неда Георгиева, също беше протекла вода.

    От течове и прогизване в стаите се жалваха голяма част от живеещите в блока, включително и от по-долните етажи. Сред потърпевшите е и Лъчезар Лазаров, който живее в съседния вход на 7-ми етаж. В три от четирите му стаи тече. Мъжът се ядосва, че заради санирането на блока в апартамента му протекла вода. „И трите стаи са за ремонт, ако паркетът се подуе, трябва и него да сменям“, ядосва се Лъчезар. Той допълни, че неотдавна си ремонтирал жилището и вложил в това солидна сума. Лазаров заяви, че на няколко пъти търсил техническия ръководител на строежа, но до момента не успял да го открие. По думите му преди около две седмици работниците разкрили покрива на блока, за да го ремонтират, но дъждът спрял работата. В резултат днес водата се изливаше и по стълбището от 8-ми етаж до 1-вия. Освен това от вчера спрял и асансьорът. Лъчезар предполага, че е станала авария или работниците умишлено са го спрели, за да не стане късо съединение заради влагата и да стане по-голяма беля.

    Наводнение имаше и в апартаментите по долните етажи. Сред засегнатите беше и една от стаите на 3-ти етаж, където живее Данчо Иванов, както и апартаментът на Атанас Атанасов на 6-тия етаж.

    Всички потърпевши от блока са категорични, че ще настояват фирмата, извършваща санирането, да им отстрани щетите. ТЕ възнамерят да подадат жалба и в община Хасково.

    Санирането на блока се извършва от фирма „НИК МИ СТРОЙ“ ЕООД. Потърсен за коментар, управителят Захари Димитров заяви, че е наясно със ситуацията. „Всичко, каквото е необходимо, ще направим“, категоричен беше той. Димитров допълни, че санирането на блока започнало преди около месец и половина, но не успели да завършат ремонта на покрива преди дъждовете.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Ру
      Румен
      33 -12
      16:04, 25 окт 2017
      Вместо за Герп парите сега ще отидат за покриване на щетите.
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      56 -10
      16:19, 25 окт 2017
      Делян Добрев кво мисли по въпроса? Любителя на циганите!
    • 3
      Ки
      Кико
      39 -3
      16:30, 25 окт 2017
      Сега трябва една здрава глоба на фирмата където са се мотали месец и половина по думите на управителя! Един такъв порктив се ремонтира за 4-5 дена максимум седмица от хора който знаят как се прави!
    • 4
      Не
      некадърници недни
      41 -8
      16:32, 25 окт 2017
      Ало гербаджийските радетели на санирането, вашта ....... проста и алчна. Що не се изходите по въпроса бе чукундури? Устите ви големи когато лъжите и обещавате предизборно, ама сега мълчите като пукали. Йакво да правят хората бе тъпаци? Ало кмете, ти в Хасково ли си или в Монако? Ще се изходиш ли по въпроса или кво ти дреме на тебе - заплатката и пенсийката вървят. Ама след 2 години и теб и герб ще ви изгонят като кучета от Хасково и ще ви плюят вечно.
    • 5
      Не
      не съм изненадан
      32 -5
      17:02, 25 окт 2017
      Очакваше се. Тази надута цена, на квадратен метър, за саниране се дели на 5 места. Едното място е печалбата на изпълнителя, останалите 4-ри по веригата. Но най-гадното и обидно за интелекта е, че го правят на цена 3-4 пъти по-скъпа от пазарната и пак е калпаво направено. Направете сметка, колко се отделя за "черни каси". Изпълнител иска с един блок да си оправи живота, като гледа колко му искат, как се избират и те си правят всичко, защото знаят, че власта е намесена, има гаранции за опека, така че защо да не приберем. Сигурен съм, че от цената 170-80 лв, която афишираха, максимум 20-25 лв да е стигнала до всеки един блок.
    • 6
      Ор
      ортак З0
      10 -28
      17:11, 25 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 7
      Ку
      Кумец
      23 -2
      17:29, 25 окт 2017
      Какво ни интересува! Нали си прибрахме милионите сега каквото ще да става с кауните....
    • 8
      Го
      ГОСТ
      9 -31
      17:32, 25 окт 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 9
      По
      Потърпевш
      21 -2
      17:42, 25 окт 2017
      Като не се работи няма как да се приключи. Почва се от покрива, не от стените. Работят малолетни, които едва ли имат опит... Все пак е България...
    • 10
      По
      пострадал
      29 -5
      18:43, 25 окт 2017
      За двадесет години нямаше влага даже,а за двадесет дни му видяхте сметката.Ловим си риба в легените.
    • 11
      Да
      Да плащат фирмите тарикати!
      16 -1
      20:44, 25 окт 2017
      Разкрили покрива и ако хване дъждовен месец, докато стане студено и блокът ще е аквариум, така ли? Никаква отговорност ли не носят фирмите за действията си? Сега не е 18 век да гадаем времето, прогнозите са точни почти до минути. Да са се организирали. Сега да платят ремонтите на хората и преживените нервни кризи с пълно обезщетение!
    • 12
      Жи
      живущ
      0 0
      19:35, 24 яну 2018
      фирмата възтанови всички щети нанесени от течовете със собствени средства блокът ни е завършен напълно. благодая

    Още новини

    Последни новини