В Димитровград: Разкопаните заради ВиК аварии места най-бавно се възстановяват

Темата за разкопаването по улици, тротоари и зелени площи в Димитровград бе повдигната днес на сесията на Общинския съвет. Това стана по време на обсъждането на точката, с която се прави изменение на Наредба №24 за извършване на строителни монтажни работи от различни фирми, свързани с разкопаване.

Мартин Колев от групата на "Да за Димитровград" попита кмета защо изкопите, свързани с ремонти не се оправят с месеци. Колев се позова на сигнали на граждани.

"Някъде има ли посочен законов срок, в който те да се оправят?", отговори с въпрос Димов. Съветникът реплекира, че не е нормално да има подобни дупки по улици и тротоари.

"Не е нормално, но няма законов срок, ако вие знаете такъв, споделете го", бяха думите на кмета. Димов заяви, че всички фирми, които искат да разкопават по една или друга причина, внасят в Общината депозит. При невъзстановяване на участъците този депозит не се връща. Кметът и съветникът от "Да за Димитровград" влезнаха в спор за конкретни проблемни места в града, едно от тях се намира на ул."Иванка Ботева".

Иво Димов обобщи, че почти всички фирми, на които се налага да копаят, след това възстановяват настилката. Най-много проблеми Общината има с ВиК - Димитровград. Кметът даде за пример дупка, която го дразни на бул. "Трети март". Наскоро там от водното дружество сменяли спирателен кран и мястото още не е поправено. "Можем да глобим съответното дружество, ако не си възстанови дълго участъците, прави се проверка, контрол извършва отдел "Инвестиционна дейност" в Общината", заяви още градоначалникът.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    То
    Тоя
    9 -3
    20:54, 26 окт 2017
    Тоя Димов какво се прави на умряла лисица! Когато управител на В и К беше И.инж. Николов постянно го глобяваше , дори го даде на съд,но не спечели. Сега когато управителя- монтажник е назначен еднолично от кмета се прави на ни лук мирисал, ни лук ял. Този управител-монтажник никога не е оправял дупките след аварии. Инж. Николов завари от 10 години не оправени дупки от аварии по водопроводи.Въпреки това кмета глобяваше постоянно, но сега мълчи. Каква съвест има този кмет. Не може да направи никаква разлика, а постоянно етикети, награди. Измислици. Много средства се отделиха от дружеството за тези дупки, но кметските протежета: управителя-монтажник и гл. счетоводител моливкин още от първите дни на тяхното властване заявиха, че инж.Николов е направил много разходи. Г-н кмете, мерите с двоен аршин и си я караш лъжовно. Между другото, няма разлика от времето с фалшивата диплома и за тази уж за която си положил усилия. Винаги ще си останеш тройкаджия от минния техникум, на който се губят първите 7 години от образование и възпитание. Оставаш си феодала на общината, но в ръцете на шайката герб, кръстена от А.Тодоров.
  • 2
    Aa
    AAAAAAAAAAAAAAAA
    6 0
    20:57, 26 окт 2017
    много им пука на коалицията за путищата просто наближават избори
  • 3
    То
    Тоя
    7 0
    06:36, 27 окт 2017
    По времето на инж. Николов, кмета Димов накара селските кметове-гербаджии да напишат протест до Асоциацията на селските кметове с лъжи за дейността на инж. Николов въпреки, че беше предприел възстановяването на тези дупки от нехайното отношение на сегашния управител-монтажник. Парадокса беше толкова голям, особено за с. Добрич, където беше направен ремонт на всички дупки с 10-годишна давност, кмета Маринов също се беше подписал солидарно. Каква съвест? Герберска, с гьонсурат. А сега наредба № 24 нямала срокове. Оправдания. Защо този управител-монтажник продава вода с арсен за жителите на Меричлери. Защото има защитата на кмета. Защото този кмет е обвързан с прокуратура и съд и никой не може да се бърка на феодала. Кой от общинските съветници може да оспори решението му. Правда има ли? Нима Митрушев, Славейко или Добрина могат да му противоречат. Това е само пълнеж към театъра Общински съвет и излишно се отделят средства за тези. За това положението с болницата ще е трагично, с В и К , с училищата....... така и наред! Защо във В и К е назначен гл. счетоводител-пенсионер Моливкин, за да се краде! Този Карадимов, който не може да работи на компютър, не познава счетоводните програми е оставен в това дружество, което е в Асоциациата по В и К. Нима няма млади по-способни икономисти от този комунист, който стана герберист, беше от АБВ. Въобще бояджия. Управителя-монтажник е сталинист. Морал. Кмете, погледнете себе си и протежетата си, и си задайте някои въпроси.
  • 4
    А.
    А.Б
    3 -4
    08:57, 27 окт 2017
    Само Петко Стойчев може да оправи дупките и е много честен, никога няма да откраде от държавното.
  • 5
    До
    До управителя на ВиКGU
    6 0
    12:39, 27 окт 2017
    На ул."Кирил и Методий" 1 цяло лято, дупка от ВиК ремонт създава проблеми на шофьорите, но това дружество нехае и не възстановява цялостта на платното.
  • 6
    М.
    М.Мирчев
    4 -1
    12:56, 28 окт 2017
    По добре далавераджията Петко Стойчев отколкото другия .. Петко!


Още новини

Последни новини