"Галаксико" с купата на кмета Иво Димов от конкурса "България танцува"

    Общински танцов център "Галаксико" грабна купата на кмета Иво Димов на финала на конкурса "България танцува". Танцовата надпревата се проведе в зала "Младост" от петък до неделя и бе с участието на над 700 танцьори от страната.

    Възпитаниците на хореографа Тихомир Митев представиха чрез танц строителството на Димитровград. Част от тацьорите бяха облечени като бригадири, а на финала на изпълнението бе разпънат транспарант с надпис "70 години Димитровград" и девизът "Аз съм и ще бъда". Именно заради тази продукция, свързана с изграждането на Димитровград купата бе връчена на "Галаксико".

    В последния ден на конкурса бяха връчени и награди за най-много получени медали в трите направления. В "Характерни танци" наградата отиде при "Галаксико", в "Съвременни танци" отличието взе "Барби авангард", а при "Класически балет" бяха отличени изпълнителите от "Звездна дъга".

    Специалната награда за хореография взе Цветелина Тонева от "Феерия", а отличието за оригинални сценични костюми бе за балет "Барби авангард". Клуб "Меджик" взе приза за развитие в танцовото изкуство, а наградата за жанрово разнообразие отиде при "Грация". Формацията "Вълшебни криле" отнесе приз за дебют.  Друга формация - "Карибе" получи награда за развитие в съвременната танцова хореография, а Мюзикхолен театър -Пловдив получи отличие за стилизация.

    Кметът Иво Димов уважи закриването на конкурса и благодари на всички участници и гости. Пожела догодина, когато е 13-ото издание на "България танцува", конкурсът да бъде с международно участие. Димов получи от името на организаторите почетен плакет и грамота за развитие и популяризиране на танцовото изкуство.

    Още снимки от финала на конкурса - вижте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини