Погват шофьорите преди зимата

Пътна полиция стартира акция „Зима“, в която ще се извършват масови контролни проверки в региона, съобщиха от областната дирекция на МВР. При нея ще се проверява подготовката на автомобилите за движение в зимни условия. На първо място униформените ще проверяват състоянието на гумите, светлините, чистачките, включително системата за измиване на прозорците.

Акция "Зима" стартира от 1 ноември и ще се проведе в партньорство на КАТ, Съюза на българските автомобилисти (СБА) и БЧК. Кампанията има за цел да изгради по-висока култура у шофьорите. Пътните полицаи ще дават насоки и съвети на водачите и пешеходците за по-безопасно и сигурно шофиране през зимата.

По време на акцията ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла, гумите. С цел превенция над поведението на водачи и пешеходци при зимни условия, в рамките на акцията ще се проведат три кампании, реализирани успешно през последните 2 години.

От 1 до 10 ноември ще се провежда кампанията "Безопасно пътно превозно средство през зимата" с основна насоченост към коли, велосипеди и превозни средства с животинска тяга.

Вторият етап на акцията "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя" е от 11 до 20 ноември и е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо тях.

Последният етап от акция "Зима" е под надслов "Безопасно шофиране през зимата" и ще се проведе в периода 21 - 30 ноември. Този етап е насочен към шофьорите на коли, техническата изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.

В рамките на всяка кампания ще бъде обявен и по един ден без жертви на пътя. Такива дни ще бъдат 2 ноември – ден без велосипедисти - жертви на пътя, 16 ноември – ден без пешеходци - жертви на пътя, и 22 ноември – ден без водачи и пътници – жертви на пътя.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    градска
    4 -7
    18:18, 30 окт 2017
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини