Нетфликс спира „Къща от карти“ с Кевин Спейси

Ден след като актьорът Кевин Спейси беше обвинен от свой колега за непристойно поведение в миналото, стрийминг платформата Нетфликс (Netflix) оповести решението си да преустанови излъчването на сериала "Къща от карти" след предстоящия му шести сезон, предадоха световните информационни агенции.

"Къща от карти" е първата оригинална хитова поредица на Нетфликс, а Кевин Спейси изпълнява главната роля - на властолюбивия политик Франк Ъндърууд. В съвместно изявление, направено от Нетфликс и "Мидиа райтс кепитъл", която продуцира сериала, се посочва, че двете компании са силно обезпокоени от разкритията около Кевин Спейси, обвинен в непристойно поведение от актьора Антъни Рап.

Случката, датираща от 1986 г., когато Рап е бил едва 14-годишен, накара 58-годишният Спейси да поднесе искрените си извинения и да признае хомосексуалната си ориентация. От Нетфликс не дават категорично обяснение защо са решили да излъчат още един сезон на "Къща от карти", преди да спрат отличения с Еми и получил ласкави отзиви от критиката сериал.

Говорителката на стрийминг платформата Карън Бараган пояснява, че решението е взето преди месеци - много преди да се появят разкритията за Кевин Спейси - двукратен носител на Оскар, носител на награди Еми и Тони и бивш творчески директор на прочутия лондонски театър "Олд Вик".

Последният шести сезон на "Къща от карти", включващ 13 епизода, ще бъде излъчен през 2018 г.

Нетфликс обмисля възможността за спин-оф, базиран върху хитовата поредица, съобщава Асошиейтед прес.

Междувременно Международната академия за телевизионни изкуства и науки, която присъжда международните награди Еми, е взела решение да не връчва едно от почетните си отличия на Кевин Спейси. Спейси беше обявен за носител на приза на учредителите през юни. В тогавашното изявление на организацията актьорът беше описан като "един от най-великите многоизмерни таланти в развлекателната индустрия".

В изявление, направено от Международната академия за телевизионни изкуства и науки по повод решението да не връчва отличието на актьора, се посочва:

"На фона на скорошните събития организацията няма да почете Кевин Спейси с приза на учредителите на тазгодишните международни награди Еми.

Отличията - признание за най-добрите телевизионни продукции извън САЩ, ще бъдат раздадени на 20 ноември на церемония в Ню Йорк. 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини