Приеха Общия устройствен план на община Димитровград

    Общинският съвет прие с 26 гласа "за" и 3-ма гласували "въздържал се"  Общия устройствен план на община Димитровград. Това стана днес на извънредна сесия на местния парламент в зала "Гросето". Точката бе единствена в дневния ред на общинарите.

    "Близо две години след като стартирахме дейностите по изработването на плана, можем да кажем, че Димитровград е една от малкото общини в България, която има такъв устройствен план. Това е един изключително важен документ, който дава яснота за бъдещото развитие на общината до 2025 година", заяви Иво Димов. 

    Той припомни, че процедурите, свързани със съгласуване на плана с различни институции са продължили много дълго време. За пример даде Националния институт за недвижимо културно наследство, като там продедурата е отнела близо 7 месеца. Окончателно Общият устройствен план на Димитровград ще започне да дайства след обнародването му в Държавен вестник.

    Над 200 000 лв. струва изработването на важния документ, 142 000 лв. от тях бяха безвъзмездна помощ от министерството на Регионалното развитие и благоустройството.

    "Този общ устройсвен план не ограничава нищо. Всеки, който иска да промени статута на дадена земя може да го направи, но процедурата е тромава и тежка. Това, което ние сме се опитали да направим с плана е да предвидим развитие по зони на цялата община, като се надявам да сме успели", заяви след приемането на плана Димов.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Км
      Кмете
      1 -1
      21:12, 1 ное 2017
      Ура и да живей! При представянето казаха за следващите 15 години, но кмета казва, че до 2025г. Само за 8 години! До тогава, каквото измените по ваш тертип, ще правите нов, за още 300 000 лв. Кмете, не ги спазвате тези планове! Имате и генерален план за В и К, но го прецапахте за гр. Меричлери, така, че само приказвате и не знаем лъжите ли и ли приказвате на майтап. Ех тази лъжлива диплома, все ви кара да послъгвате "по- малко", ама какво да се прави. пък и много капацитети има в общината и общ. съвет.
    Последни новини