Параолимпиецът Мустафа Юсеинов вдигна на крака Мадан, благотворителен концерт събира средства за операцията му

Изображение 1 от 4

    Концертът в подкрепа на параолимпиеца Мустафа Юсеинов от Мадан събра много хора, които платиха по 8 лева за вход в Спортния комплекс на миньорския град. Концертът започна днес в 19 часа и се организира от община Мадан за набиране на средства за спортиста, който въпреки инвалидната количка, в която живее от 20-тина години печели медали и не спира да се бори.
    В благотворителната инициатива ще пеят поп-фолк изпълнителки - Ашли и Ванеса, както и трио "Карамел".
    Припомняме, че Мустафа получи надежда от турска клиника, че след 25 години в инвалидна количка, отново може да проходи. Маданчанинът е преминал всички необходими прегледи в специализирана клиника в Истанбул и от там са предложили, освен да оперират дисковата му херния, която го мъчи от години, да му поставят и импланти за изправяне на гръбначния му стълб. Медиците му дали надежда, че благодарение на тези интервенции, той ще има възможност отново да проходи, ако бъде упорит.
    За целта обаче, световният шампион в хвърлянето на копие през 2015 г. и носител на редица призови класирания от различни републикански и международни първенства, ще трябва да заплати 25 хил. евро, а той не разполага с тези средства.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини